Насловна Најновије Запослени у агенцији „Aquarius“ ће радити четири дана у седмици

Запослени у агенцији „Aquarius“ ће радити четири дана у седмици

517
0

Четири радна дана у седмици постала су стварност за све запослене у Aquarius-u, једној од највећих маркетиншких агенција у Босни и Херцеговини.

Продужени викенд, мање стреса, више одмора, боље расположење запослених, а једнака плата и продуктивност били су водич за доношење одлуке о четвередневном радном времену.

Директорица Aquarius-a, Бранкица Јанковић каже да је ова одлука једна од многих које су увели како би запосленима, који представљају срж компаније, омогућили још боље услове.

„Сви ми који радимо у Aquarius-u ћемо од сада имати више времена за породицу, пријатеље, приватне обавезе. Често заборављамо на те ствари због посла, чекајући одмор који то не може увијек да надокнади. Зато смо покушали да омогућимо нашим запосленим да добију још један дан седмично за себе“, рекла је Јанковић.

Она каже да је ово одлука која није донесена преко ноћи и да је резултат односа изграђених на повјерењу између менаџмента и запослених.

„Ми смо се водили логиком да ће сваки запослени, на основу повјерења и слободе коју дајемо, распоредити своје обавезе тако да се један радни дан мање у седмици неће одразити на њихову продуктивност, која не треба да подразумјева сједење у канцеларији од 8 до 16 х, већ добро обављен посао и задовољног клијента“ – каже Јанковић, додајући да од ове одлуке очекује само бенефите у виду мотивисанијих и одморнијих запосленика, а самим тим и боље организованог посла и услуга које пружају.

Важно је нагласити да Aquarius, као агенција и даље ради свих пет дана у седмици, јер су запослени подијелили слободне дане на начин да један дио не ради петком, а други понедјељком. Тако је омогућено да се пословање компаније одвија несметано и да је у сваком тренутку неко на услузи клијенту.

Иначе, Aquarius је фулл сервис маркетиншка агенција која има 65 запослених који ће бити обухваћени овом одлуком. А, како кажу, надају се да ће као пионир оваквог пословања у БиХ, бити покретач промјена на боље, како у креативној индустрији, тако и у осталим компанијама.

ИЗВОРртвис
Претходни текстЂоковић игра и у дублу на мастерсу у Синсинатију
Сљедећи текстМлади чланови теквондо клуба „Романија“ нижу успјехе