Насловна Најновије Затражена суспензија предсједника Суда БиХ

Затражена суспензија предсједника Суда БиХ

147
0

Канцеларија дисциплинског тужиоца поднијела је захтјев за привремено удаљење од дужности предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца.

Из Виског судског и тужилачког савјета БиХ речено је да је Тужилаштво БиХ јутрос обавијестило овај савјет о доношењу наредбе о провођењу истраге против Дебевца и да је обавјештење одмах прослијеђено Канцеларији дисциплинског тужиоца.

– Одмах по пријему, у складу са надлежностима прописаним Законом о ВСТС-у БиХ, обавјештење је прослијеђено у рад Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС-а БиХ, која је поднијела захтјев за привремено удаљење од вршења дужности предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца. Након подношења захтјева, аутоматски систем ће одредити првостепену дисциплинску комисију ВСТС-а БиХ која ће, у законском року, донијети одлуку по захтјеву Канцеларије дициплинског тужиоца – наведено је у саопштењу ВСТС-а.

Додаје се да ће на основу одлуке првостепене дисциплинске комисије, ВСТС поступити у складу са одредбама прописаним Законом о ВСТС-у БиХ.

– У случају да одлука првостепене дисциплинске комисије буде удаљење од вршења дужности предсједника Суда, ВСТС ће одлучити о именовању вршиоца дужности предсједника Суда – наведено је у саопштењу ВСТС-а.

Подсјећамо, Ранко Дебевец је приведен јуче, као и бивши директор ОБА БиХ Осман Мехмедагић.

 
ИЗВОРртрс
Претходни текстОбданиште „Невен“ обиљежило крсну славу
Сљедећи текстЛаловић: Правда за Јошаницу угледаће свјетлост дан