Насловна Најновије За грантове из општинског буџета готово милион КМ

За грантове из општинског буџета готово милион КМ

141
0

Од укупно 10.147.000 КМ предвиђених Нацртом буџета општине Вишеград за наредну годину – готово милион КМ планиран је за грантове који ће се користити за финансирање организација из области борачких категорија, вјерске организације, спортске клубове и установе чији је оснивач општина Вишеград, истакнуто је након јавне расправе о буџету за 2023.

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да је то респектабилан износ који може уз равномјерну и правилну расподјелу да на задовољавајући начин подмири потребе грађана локалне заједнице.

„Многи су током расправе истакли да су материјални трошкови функционисања и општинске администрације, али и корисника гранта, значајно већи у односу на претходну годину и то је оно што ће сигурно бити изазов у сљедећој години“, истакао је Јакшић, изражавајући наду да ће заједно наћи рјешење и направити документ који ће бити на опште задовољство Вишеграђана.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је увјерење да ће буџетом општине за наредну годину бити испоштовани сви корисници.

„Увид у буџет је представљен на сајту општине Вишеград и овом приликом позивам све заинтересоване да се укључе у креирање овог важног документа за нашу локалну заједницу“, поручио је Ђуревић, истакавши да је усвајање буџета планирано на 12. редовној сједници Скупштине општине.

Директор Обданишта „Невен“ у Вишеграду Данка Митровић рекла је да је Нацрт буџета за наредну годину омогућио квалитетнији рад запослених, као и много квалитетнији и љепши боравак малишана у овој предшколској установи.

„Овим буџетом направљен је значајан искорак у функционисању наше установе и у потпуности испоштован Закон о предшколском васпитању и образовању Републике Српске, као и посебни колективни уговор за запослене у области образовања“, истакла је Митровићева.

Јавној расправи присуствовали су представници општине Вишеград, јавних установа и предузећа, представници Српске православне цркве, исламске заједнице, спортских клубова, те представници удружења и организација са подручја ове локалне заједнице.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ четвртак облачно с кишом
Сљедећи текстСтефан Стајчић нови предсједник Скупштине општине Пале(ВИДЕО)