Насловна Најновије За Немању и Љубишу Мајдова одликовања предсједника Српске – част и понос

За Немању и Љубишу Мајдова одликовања предсједника Српске – част и понос

154
0

Репрезентативац Србије у џудоу и првак Европе и свијета Немања Мајдов из Источног Сарајева изјавио је Срни да Орден части са златним зрацима, којим га је одликовао предсједник Републике Српске Милорад Додик поводом Дана Републике, за њега представља велику част и привилегију, али и мотив да се и даље труди да Српску и српски народ представља на најбољи начин широм свијета.

„Веома сам задовољан да као млад и успјешен човјек будем награђен од своје државе, да будем међу људима који су добили ордене. Највише захвалности дугујем Републици Српској и њеном народу. Хвала људима који су ставарали Републику Српску и предсједнику Додику који ме одликовао, а који се труди да у Српској живимо слободно, срећно и задовољно“, изјавио је Срни Мајдов.

Он је напоменуо да и је и 2018. године, поводом Дана Републике, примио одликовање – Орден заслуга за народ од предсједника Додика.

Мајдов је рекао да се труди да на свом терену, борилишту, представи и прослави Републику Српску и све Србе.

„Бог ми је дао дар да будем што бољи у томе. Велика ми је част и што је мој отац, такође, добио орден“, рекао је Мајдов.

Он је навео да је његов дјед са очеве стране Никола-Слободан Мајдов дао живот за Републику Српску, а дјед са мајчине стране Милош Пантић је одликован Орденом за војне заслуге.

„Драго ми је што сам наслиједио људе који су одбранили Републику Српску“, истакао је Мајдов, напомињући да му обиљежавање 9. јануара значи много, те да је то празник који српски народ са поносом слави и који је гарант слободе за Србе у БиХ.

Медаљом заслуга за народ награђен је Немањин отац и званични тренер репрезентације Србије на свим официјелним такмичењима европске и свјетске џудо федерације Љубиша Мајдов који за Срну каже да му ово одликовање представља посебну част и понос, поред свих осталих награда које је у каријери добио за спортски рад.

„Велика је то ствар, посебно јер сам одликован поводом 9. јануара – Дана Републике. Хвала Републици Српској. Поносан сам што сам, такође, као полицајац Министарства унутрашњих послова Републике Српске учествовао у одбрани Републике Српске. Мој отац Никола-Слободан и стриц Радомир дали су животе у Одбрамбено-отаџбинском рату за Републику Српску“, истакао је Љубиша Мајдов који је и лиценцирани тренер Џудо клуба „Црвена звезда“ из Београда.

Предсједник Додик је поводом 9. јануара – Дана Републике, одликовао заслужне грађане и институције.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЦвијановићева организује Божићни пријем у Источном Сарајеву
Сљедећи текстШекара: Морално посрнуће федералних политика