Насловна Најновије За сада без значајнијег захлађења

За сада без значајнијег захлађења

186
0

Метеоролог Милица Ђорђевић, изјавила је Срни, да за сада у најави нема неког значајнијег захлађења, а да ће у наредних 10 дана у Републици Српској бити смјене релативно топлих и хладнијих периода.

Она је навела да се очекује честа појава кише, која ће уз пад температуре ваздуха прелазити у сусњежицу и снијег.

„За сада немамо најаву неког озбиљнијег и значајнијег захлађења, које би могло да донесе нижу температуру ваздуха у свим пределима и снежне падавине у нижим крајевима. Све ће бити на прескок, променљиво, повремено киша, повремено суснежица и снег“, рекла је Ђорђевићева.

Ђорђевићева је навела да ће већ од данас, а поготово у наредна два-три дана, почети поново да дува југо, који неће бити толико јак, али ће уз њега доћи и до пораста температуре ваздуха, па ће до четвртка, 14. децембра, бити топлије.

„Повремено ће бити слабе кише, а у среду, 13. децембра, очекују се нешто јаче падавине које ће се током дана преместити са севера ка југу, када ће ослабити и ветар“, рекла је Ђорђевићева.

Она је рекла да ће у четвртак и петак, 14. и 15. децембра, бити облачно, постепено хладније, те ће на прелазу за викенд због разведравања бити хладнији дани, поготово у ноћним и јутарњим часовима када ће се минимална температура спуштати до минус осам, а на планинама и испод минус 10 до минус 12 степени Целзијусових.

Ђорђевићева је рекла да се за викенд очекује хладније вријеме, као и почетком наредне седмице, када и календарски почиње зима.

Она је напоменула да се, без обзира на то што ће у тим данима бити хладније, ипак не може причати о екстремној хладноћи, већ ће у тим данима све бити у складу са просјеком.

„За сада немамо у најави неко озбиљније, јаче захлађење, мада ће бити и тих поларних, хладних дана“, рекла је Ђорђевићева.

Календарска зима почиње 21. децембра у 4.27 часова, а трајаће до 20. марта 2024. године, када је прољећна равнодневница.

Током периода зиме сјеверна полулопта биће окренута од Сунца, па ће дани бити краћи, а ноћи дуже. Занимљиво је да ће првог дана зиме – дан већ почети да се продужава.

ИЗВОРСрна, фото prijedor24h.com
Претходни текстПогинуо 101 израелски војник у копненој офанзиви на Појас Газе
Сљедећи текстСутра потписивање споразума са Болницом “Србија“