Насловна Најновије Здравко Чолић (нежељени) кандидат за “Шестоаприлску награду“

Здравко Чолић (нежељени) кандидат за “Шестоаприлску награду“

182
0

Најпопуларнији српски и екс-југословенски пјевач Здравко Чолић, предложен је за „Шестоаприлску награду“ у федералном Сарајеву, али је тај приједог изазвао гнијев великог броја читалаца сарајевских портала.

Одбор за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева“ у 2024. години, на својој сједници, утврдио је извјештај и приједлоге одлука за додјелу „Шестоаприлске награде“, а на њој је и Чолић.

Како наводе сарајевски портали, извјештај је, заједно са приједлозима одлука за додјелу награде, упућен Градском вијећу Града Сарајева на разматрање и коначно одлучивање.

Међутим, коментари у федералним сарајевским медијима и на најпопуларнијим порталима, показују скоро унисоно одбијање приједлога да Здравко Чолић добије награду.

Разлози су „стандардни“, као и у случају других „политички некоректних“ особа:

„Није био у рату у Сарајеву“, „Није се извинио за дешавања на Грбавици, иако је из тог насеља“, „Није био са борцима за БиХ“, „Отишао је из Сарајева, а сада само долази да дигне хонорар“, „Када прича о Сарајеву – онда прича само о предратном граду“, „Био је комшија Ратка Младића у Београду и поздрављао се са њим“ итд..

Здравко Чолић деценијама живи у Београду, а многим у федералном Сарајеву то смета и то отворено дају на знање.

Дио медија у федералном Сарајеву, прогнозира да ће се ствар са Чолићем завршити као и са Тонијем Цетинским, који је требао да пјева за 40 година од олимпијаде, када је прво позван, па му наступ отказан под истим притисцима као и у случају Чолића.

ИЗВОРсрна, фото илустрација patria
Претходни текстУ марту акција бесплатних скрининг тестова за жене
Сљедећи текстДодик: Орбан једини који има своје мишљење у ЕУ