Насловна Најновије Из Андрићграда стартовала трећа етапа трке “Београд – Бањалука“

Из Андрићграда стартовала трећа етапа трке “Београд – Бањалука“

48
0

Испред споменика Петру Петровићу Његошу у Андрићграду, данас је стартовала трећа етапа Међународне бициклистичке трке „Београд-Бањалука“ преко Рудог, Рогатице и Сокоца до Јахорине.

Директор трке Владимир Куваља, рекао је да је Вишеград једна од три најљепше и најпопуларније туристичке локације у Републици Српској, међу којима су још Требиње и Јахорина.

„Овдје је све лијепо и позитивно, етапа је напорна али су се бициклисти одморили. Надам се да ћемо наставити сарадњу и да ћемо и даље слати овако лијепе слике из Вишеграда“, истакао је Куваља.

Учесник трке, репрезентативац Србије Марко Станковић, рекао је да је стаза врло захтјевна и тешка.

„Надам се да ћемо направити добар резултат. Утисци из Вишеграда су прелепи, лепо нам је било и у манастиру Добрун“, навео је Станковић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је велико задовољство поздравити више од 175 учесника ове трке који су дошли из 40 земаља.

„Драго нам је да сте данас овдје у Вишеграду, граду који својим природним, културним и туристичким потенцијалима привлачи велики број гостију. Изузетно ми је задовољство што је општина Вишеград домаћин треће етапе бициклистичке трке“, истакао је Ђуревић.

Он је рекао да ово није само бициклистичка трка, већ повезивање двије Републике Српске и Србије, њихових народа, али и склапање нових пријатељстава.

„Ова трка спаја људе са десне и лијеве обале Дрине и на то требамо бити поносни. Иза овако великог догађаја стоји квалитетан рад организатора, а потом и свих релевантних институција које су дале значајан допринос да овај догађај траје све ове године“, поручио је Ђуревић.

Бициклистичка трка, која је стартовала 18. априла из Београда, завршава се сутра етапом од Добоја до Бањалуке.

Међународну бициклистичку трку „Београд-Бањалука“ организују бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са Бициклистичким клубом „БСК“ из Бањалуке.

Одржавање трке, чији је овогодишњи слоган „Србија и Српска заједно“ подржали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Српске, Министарство омладине и спорта Србије, као и Представништво Републике Српске у Београду.

ИЗВОРсрна, фото Višegradlive.com
Претходни текстУ току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
Сљедећи текстСутра киша, на планинама снијег