Насловна Најновије Из кабинета премијера Српске 2.000 КМ за куповину књига

Из кабинета премијера Српске 2.000 КМ за куповину књига

175
0

Кабинет предсједника Владе Републике Српске донирао је 2.000 КМ Народној библиотеци у Милићима за набавку нових наслова који ће обогатити књижни фонд ове установе, изјавио је Срни директор Зоран Џинкић.

„Послали смо допис кабинету предсједника Владе Републике Српске и, на срећу, они су одговорили позитивно нашем захтјеву, тако да смо у овом мјесецу, када се обиљежава и Недјеља дјетета, набавили 129 књига намијењених најмлађој популацији. Циљ нам је да привучемо малишане да посјећују библиотеку“, навео је Џинкић.

Он је напоменуо да су првачићима, одличним ученицима из основне и средње школе, као и учесницима у спортским колективима, подијелили бесплатне чланске књижице, те да ће у библиотеку на тај начин бити уписано 100 дјеце.

Џинкић је рекао да су након двије године паузе посјетили бањалучки Сајам књига, гдје су за 1.200 КМ купили 62 публикације.

Он је рекао да планирају до краја октобра да посјете и Сајам књига у Београду, да би купили најновија издања, захваљујући којима ће обогатити књижни фонд и обрадовати читалачку публику.

Народна библиотека у Милићима од почетка године учланила је 159 нових лица, а тренутно има око 400 чланова. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдбијена жалба Тужилашта, Новитовић остаје на слободи
Сљедећи текстДодик: Побједа часна и чиста