Насловна Најновије Истрага о нестанку двогодишњакиње је непрестана, провјеравају се све чињенице и сумњива...

Истрага о нестанку двогодишњакиње је непрестана, провјеравају се све чињенице и сумњива лица

89
0

Потрага за несталом Данком Илић, непрестана је и провјеравају се све чињенице и лица која могу да се доведу у везу са нестанком двогодишње дјевојчице, изјавила је мајор полиције Србије, Бојана Отовић Пјановић.

Пјановићева је навела да не може да говори о конкретним подацима из истраге, као ни о осумњиченима, а да полиција не искључује ниједну могућност.

„Истрага је и те како динамична, имамо велики број провера, постоји велики број материјала и најмања индиција да неко лице може да се доведе у везу се проверава… Елиминација осумњичених ће ићи када добијемо несумњиву чињеницу да неко не може да се доведе у везу са нестанком“, рекла је Пјановићева за РТС.

Када је ријеч о полиграфском испитивању које је као трудница одбила мајка нестале дјевојчице, Пјановићева је напоменула да закон не дозвољава да се трудница подвргне полиграфу.

Major policije o potrazi za Dankom (2): Preispituje se svaka činjenica,  mora se odraditi rekonstrukcija događaja - Objektiv

„То тестирање се не користи као доказ, само истрагу у неком тренутку може да усмери ка одређеним околностима како бисмо знали шта бисмо још могли да урадимо“, додала је Пјановићева.

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала прошлог уторка у Бањском Пољу код Бора, улази у осми дан.

Проширена је истрага на територији Србије. У истрагу се укључила и аустријска полиција, након што се појавио снимак из Беча на којем су двије жене и дјевојчица која личи на Данку.

Амбасада Србије у Бечу, позвала је све који у Аустрији препознају несталу дјевојчицу да то пријаве полицији.

МУП Црне Горе апеловао је да грађани обавијесте Интерпол, ако имају податке о Данки Илић.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Objektiv, Srpski dan
Претходни текстИзбио и трећи шумски пожар у општини Братунац
Сљедећи текстПатрушев: НАТО крив за “епидемију“ рака у СР Југославији