Насловна Најновије Карлсон: Америком владају морони, Русија није експанзионистичка сила

Карлсон: Америком владају морони, Русија није експанзионистичка сила

133
0

Амерички новинар Такер Карлсон, рекао је након интервјуа са руским предсједником Владимиром Путином, да је Путин очигледно паметан, док Америку воде морони.

Карлсон је рекао да су они који желе слабу власт у Русији лудаци, али да, нажалост, „Америку воде управо такви попут предсједника /Џозефа/ Бајдена и Викторије Нуланд“.

„Нас воде лудаци. Предсједник и онај отровни морон Викторија Нуланд: `Ми ћемо смијенити Путина`. И шта онда? Шта се десило у Либији након што смо `смијенили` Гадафија? Шта се десило у Ираку“, рекао је Карлсон у видео-коментару на свом сајту након интервјуа.

Карлсон је навео да је Путин очигледно паметан, али да се види да не даје често интервјуе, наглашавајући да му је ово „први интервју након четири године“.

Амерички водитељ је рекао да је руски предсједник „веома рањен“ због одбијања Запада, преноси РТ Балкан.

„САД не воле Русију, америчка влада не воли Русију, многи Руси су очекивали да ће им послије краја Хладног рата, бити упућен позив да приступе Европи, пошто је ипак ријеч о европској држави“, рекао је Карлсон.

Ипак, Запад је одбио да прихвати Русију, напоменуо је Карлсон, због чега и постоји НАТО – како би ограничавао моћ Русије – због чега се Путин осјећа „рањено“.

„Русија није експанзионистичка сила – извините, знам да то не смијем да кажем пошто људи у Стејт департменту желе да га представе као Хитлера или империјалног Јапанца. Али, то је једноставно нетачно“, рекао је амерички водитељ, подсјећајући да је Русија већ највећа држава на свијету.

Карлсон је рекао да Русија само жели да осигура безбједност својих граница, али неко би морао да буде идиот и помисли да Путин жели „да се ушета у Беч“, додајући да за то нема никаквих доказа.

Амерички новинар је додао да је руски предсједник љут због издаје Запада, наводећи да је он „некада мислио да ће они бити пријатељи“.

ТАКЕРОВ ИНТЕРВЈУ СА ПУТИНОМ: Срби су посебан и нама близак народ; Украјина је почела рат, циљ

Карлсон је нагласио да је на њега оставило утисак и то што је Путин у више наврата рекао да жели мир у Украјини, додавши да не зна да ли је он у томе био искрен, али подсјетивши да је већ било ријечи о мировном рјешењу на почетку специјалне војне операције, које је пропало због мијешања Велике Британије.

„Ако се питате ко су прави лудаци“, Карлсон закључује да су људи који мисле да је „повратак Крима“ услов за мир – „лудаци“, додајући да они „желе слабо руководство у Русији“.

„Без да улазимо у историју Крима, ово су чињенице: он је дом руске флоте, његово становништво је руско, имали су референдум гдје су изабрали Русију, он је дио Русије. То може и не мора да вам се свиђа, али чињеница је да би Путин ишао у нуклеарни рат, ако би дошли до Крима“, рекао је Карлсон.

ИЗВОРСрна, фото принтскрин Такер Карлсон нетворк
Претходни текстОЦ Јахорина: Дружење Вучка са скијашима и бордерима уз дијељење поклона
Сљедећи текстДодик и на “Тик – Току“