Насловна Најновије Катић: Српска неће заборавити нити опростити НАТО бомбардовање!

Катић: Српска неће заборавити нити опростити НАТО бомбардовање!

281
0
НАТО бомбардовање Лукавице и околине прије 28 година, било је најтежи период у историји српског народа на овом простору и највећи злочин почињен ка једном народу од војне силе која је требала представљати сигурност, стабилност и безбједност.
 
Током двоседмичног пакла, најмоћнија технологија свијета, са најсавременијим оружјем које постоји, обрушила се на наш народ и готово сравнила са земљом Хаџиће, Лукавицу, Јахорину, Хан Пијесак.
 
Срби су на овим просторима прошли голготу, чије посљедице се и данас осјете, и душевно и здравствено.
 
Агресори су бомбардовали болнице у Блажују, на Палама, у Касиндолу и амбуланту у Лукавици. У том паклу, у двије седмице, пало је више од 1000 бомби и у њима 100 тона експлозива.
 
Убијено је 59, а рањено 119 Срба, сва имовина уништена, а све што су наши људи генерацијама градили постало је само пепео.
 
Република Српска и њен народ, још дуго ће трпити посљедице овог злочина, али неће никад заборавити, нити опростити. Нека им суди Бог за сва недјела, а нама нека да снаге да се изнесемо с истим деструктивним намјерама и данас, усмјереним ка свему што је српско и православно.
 
Сложни, до истине и правде!
ИЗВОРФБ Јован Катић, фото илустрација
Претходни текстСоколови поново празних руку из Јање, са Романијом у новом термину
Сљедећи текстПаљански баскeташи сутра наступају у Француској