Насловна Најновије Соколови поново празних руку из Јање, са Романијом у новом термину

Соколови поново празних руку из Јање, са Романијом у новом термину

193
0

Фудбалери Славије ни у деветом покушају нису успјели савладати Подриње у Јањи. Овај пут, Соколови су у оквиру 1/16 финала Купа „др Милан Јелић“ изгубили након слабијег извођења једанаестераца 5:3. У регуларном дијелу утакмице било је 1:1.

Као и у сезони 2010/11 када су играли 1/16 финала Купа Републике Српске, екипе се не налазе у истом рангу такмичења, али поново је Подриње успјело да избаци противника који им очигледно лежи, јер су и из Источног Сарајева знали носити бодове кроз прошлост. Сада је низ Славије у Јањи девет утакмица без побједе, три ремија и шест изгубљених утакмица.

Утакмица у Јањи, Славији је била прилика да се упише прва побједа у сезони. То је и најављивао тренер Бојан Регоје, као жељу за овај сусрет, иако је урадио исто оно што је најављивао и у тим уврстио петорицу фудбалера, који нису номинално из ударне стартне поставе на старту сезоне. Своја мјеста у тиму заузели су Амар Сирћо, Бењамин Крижевац, Немања Чворо, Едхем Шупук и Стефан Радаковић. Домаћи су повели поготком Јовичића у 18. минути, а само двије минуте касније узвратио је Никола Бјелош својим 30. голом у дресу Славије у званичним утакмицама. Иако се очекивало још садржаја, до краја меча су мреже мировале и отишло се у једанаестерце.

Са неуспјехом у Купу број утакмица на старту сезоне у којима је изостала побједа је четири, пораз од Радника у првом колу, па два ремија против Љубића и Вележа и сада реми са поразом након пенала против Подриња. Овај пут, за испадање су криви сами и из Славије након меча хвале домаћина на гостопримству, као и судијску тројку на челу са Данијелом Перићем из Бијељине. Њему су помагали Младен Мирић и Његослав Бошковић.

Старт сезоне за Соколове није онакав какав су очекивали, а нова прилика за прву трицу у сезони је комшијски дерби против паљанске Романије. Овај меч се неће играти у редовном суботњем термину, већ у недјељу од 17 часова, а разлог је одржавање „Беерка“ фестивала у Источном Сарајеву, одмах поред стадиона. Због тога су из Славије тражили дозволу Савеза, али и сагласност Романије, те су им захвални што су изашли у сусрет.

ИЗВОРSportDC
Претходни текстИсточна Илиџа: Вечерас смотра гуслара и здравичара
Сљедећи текстКатић: Српска неће заборавити нити опростити НАТО бомбардовање!