Насловна Вијести Република Српска Кинеска компанија пресељава у Бањалуку, наводе да Српска има велике потенцијале

Кинеска компанија пресељава у Бањалуку, наводе да Српска има велике потенцијале

131
0

Европско представништво “Кинеске жељезничке инжењерске корпорације” ( China Railway Engineering Corporation ) преселиће из Варшаве у Бањалуку јер Република Српска има велике потенцијале, рекли су данас кинески представници.

Ђианг Џ, предсједник “Кинеске прекоморске инжењерске групе” (China Overseas Engineering Group), која је у саставу кинеских жељезница и њихова представница за међународне послове, рекао је да је најважнији разлог пресељења компаније чињеница да Република Српска има велике потенцијале, као и многе пословне прилике за ту компанију.

“Наша групација је позната грађевинска компанија која се налази на 34. мјесту од 500 најпознатијих грађевинских компанија у свијету”, рекао је Ђианг новинарима у Бањалуци након што је потписан уговор о изградњи 17 километара дионице ауто-пута Брчко-Бијељина, укупне вриједности 346.955.000 КМ.

Ђианг је рекао да је та компанија одлучна да заживи и да се интегрише на тржишу Републике Српске.

Он је као разлоге пресељења навео и велику подршку Владе Републике Српске, као и узајамно пријатељство.

“Наша компанија активно ће да испуњава корпоративне друштвене одговорности, те ће својом снагом допринијети привредном и друштвеном развоју Републике Српске, као и пријатељству између народа Народне Републике Кине и Републике Српске”, истакао је Ђианг.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПолицајац пуцао себи у главу у полицијској станици
Сљедећи текстУсвојена одлука о кредитним задужењима код ЕИБ за проширењe водоводне мреже, прилог РТВИС 23.2.2023. (ВИДЕО)