Насловна Најновије Кларенберг: “Лондон деценијама ради на комадању Србије“

Кларенберг: “Лондон деценијама ради на комадању Србије“

278
0

Умјешаност Лондона у распад Југославије и комадање Србије, активно траје најмање четири деценије, а датира и одраније, јер је „Трепча“ на оку Британаца још од Другог свјетског рата, изјавио је британски истраживачки новинар Кит Кларенберг.

Кларенберг је рекао да је у Србији на сцени обојена револуција, која траје доста дуго тако да може да се назове „пузајућа“, а да све то има везе са британским обавјештајним службама, којима је интерес да се предсједник Србије Александар Вучић, изједначи са предсједником Русије Владимиром Путином, а Србија са Русијом.

Према његовим ријечима, Лондон сада покушава да својим програмом утицаја представи Србе на Косову као „Косоваре“.

„Манастир Високи Дечани по њима више није српски него Унесков. Уосталом то су отворено рекли и амбасадори Квинте, када су прије двадесетак дана посјетили вашу светињу. Запад програмира наратив да је православље проблем, а слиједе их невладине организације и друштвени медији који пружају `доказе`. То јесте глупост, али Запад не треба подцијенити“, рекао је Кларенберг за „Вечерње новости“.

Он је навео да је Велика Британија већ увелико у трећем свјетском рату и баш као што је било између 1941. и 1945. године, тортура се врши над свим грађанима који не мисле као Форин офис.

„Конкретно, током Другог светског рата, хапшен је свако ко је у негативном светлу говорио о Черчилу. Послије, за Запад понижавајућег расплета у Украјини, лака мета ескалација сукоба су Космет, Република Српска, Молдавија, а нешто теже је код Ирана и Кине. Али западни политичари, уз помоћ својих медија раде на томе“, рекао је Кларенберг.

ИЗВОРВечерње новости, фото Press TV
Претходни текстКиша и пљускови на истоку и у Херцеговини
Сљедећи текстЈуговић: “Сарајевски Срби настављају живот у Источном Сарајеву“