Насловна Најновије Кокот: Наша амбиција се зна, пролаз даље

Кокот: Наша амбиција се зна, пролаз даље

193
0

Фудбалери Фамоса из Војковића максимално су искористили три узастопне домаће утакмице и са укупно 13 бодова из првих седам утакмица заслужено се налазе у самом врху прволигашке табеле.

Није меч против бањалучког Жељезничара могао да понуди љепоту, већ само велику борбу на јако тешком терену. Невријеме је проузроковало и петнаестоминутни прекид утакмице, а онда се наставило по умјереном пљуску и јако натопљеном терену.

– Тешко вријеме је пореметило игру сигурно, како нама, тако и противнику. Желио бих да честитам и нашим фудбалерима и гостима на заиста фер и корекетној игри по оваквом времену. Наша представа је била за чисту десетку, нису посустали нити једног момента у овим условима, брзо се вратили послије примљеног поготка и чеситам им на борбености. Испоштовали су момци оно што смо се договорили, тактички није то могло све да се спроведе на овом терену и по оваквом времену, али радује нас велика борба. Заслужена побједа, рекао бих, рекао је Зоран Кокот након утакмице против Жељезничар Спорт Тима.

Фамосу сада предстоји нешто згуснутији и тежи распоред, а Кокот истиче да је то прилика да се сви докажу да заслужују мјесто, а да у стручном штабу рачунају на све и једног играча.

– Знате и сами да у овој лиги када играте сриједа-субота долази до одређеног одмора. Можда је овај период и прилика да се докажу неки играчи са мањом минутажом, на све њих рачунамо само требају да покажу да заслужују мјесто. Сваки нам је играч битан. И у овом периоду ћемо показати да имамо широк ростер. Тринаест бодова је једна заиста лијепа прича на почетку сезоне и надам се само да ћемо тако наставити, истакао је Кокот.

Већ у сриједу Мотористе очекује одложени меч Купа „др Милан Јелић“ против Задругара у Доњем Црњелову.

Наша амбиција се зна, пролаз даље. Нећемо бити потпуно комплетни због неких ситнијих повреда играча, желимо да их сачувамо, али исто тако свако ко добије шансу мора дати све од себе и мора показати зашто је са нама. Како сам рекао, ово је сада период у којем прилику имају момци који можда нису имали пуно минута у првим колима сезоне и да покажу зашто су ту и да нам требају. Имамо велико поштовање према Задругару због неколико искуснијих играча прије свега који су много тога прошли у својим каријерама и знаће сигурно да казне сваку нашу грешку. Због тога морамо бити максимално озбиљни, фокусирани и жељни побједе. Хоћемо даље у Купу и морамо бити прави, каже Кокот.

Утакмица 1/16 финала Купа „др Милан Јелић“ игра се у сриједу од 15.30 у Доњем Црњелову. Меч суди Бојан Митровић из Бијељине.

ИЗВОРsport.dc
Претходни текстУ Источном Сарајеву настављен фестивалски програм „Лут феста“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстГрађани сјевера КиМ пале свијеће страдалим Србима (ФОТО)