Насловна Најновије Коловози мјестимично влажни, слаб снијег на превоју Хан Поглед

Коловози мјестимично влажни, слаб снијег на превоју Хан Поглед

119
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, док слаб снијег пада на превојима Хан Поглед на магистралном путу Власеница – Хан Пијесак и Ланиште на путу Kључ – Босански Петровац.

Магла смањује видљивост на путном правцу Kључ – Сански Мост.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске наводе да је због ниске температуре поледица могућа на свим влажним локалитетима, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја и возачима скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор – Kозарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Kлашнице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница – Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље – Миљевина.

На магистралном путу Градишка – Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, Фоча – Горажде у Филиповићима и Укрина – Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека – гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Kлашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ спорије због радова саобраћа се на магистралним путевима Јајце – Доњи Вакуф у тунелу Скела и Мостар – Столац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстДанас облачно са слабим падавинама
Сљедећи текстДанас Света три Јерарха