Насловна Најновије Коловози суви, смањена видљивост на планинским превојима

Коловози суви, смањена видљивост на планинским превојима

164
0

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим коловозима, а на планинским превојима и у котлинама видљивост је мјестимично смањена.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на учестале одроне земље и камења на коловоз и апелују да возачи прилагоде брзину условима на путу, те одржавају размак између возила.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Соколац – Подроманија, на локалитету укрштања тог пута са Улицом Цара Лазара.

Због изградње тротоара, на дијелу магистралног пута Бањалука два – Српске Топлице /Омладинска улица/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току су радови на реконструкцији дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због изградње разводне мреже водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац – Котор Варош и на регионалном путу Челинац – Укрина.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Теслић два – Теслић три – граница Републике Српске/ФБиХ -Подјезера.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута граница Републике Српске/ФБиХ /Лапишница/ -Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном путу Пале – Подграб.

Због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука /Рударска/, измијењен је режим у одвијању саобраћај, као и на дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, саобраћај се изводи уз измијењен режим вожње.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три – Република Српска/ФБиХ /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко тог пута, током експлоатације рудника Љубија.

На регионалном путу Српске Топлице – Кола код Бањалуке због активираног клизишта саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице-Мезграја.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у саобраћању.

На подручју ФБиХ радови су у току на дионици магистралног пута Сарајево – Вогошћа у улици Алипашина.

За вријеме извођења радова, возила из правца Сарајева саобраћају успорено, једном траком, док су возила из правца Вогошће преусмјерена на алтернативни правац /кроз улицу Јукићева/.

На магистралном путу Тарчин – Брадина због радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин – Иван у оба смјера, без наплате цестарине од Влакова до Брадине.

Спорије, због радова, саобраћа се и на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, као и на магистралном путу Бихаћ – Босански Петровац.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас претежно сунчано и топло
Сљедећи текстУ центру Подгорице убијен мушкарац, потрага за починиоцем