Насловна Најновије Короман у Турској на састанку радне групе за енергију и климу на...

Короман у Турској на састанку радне групе за енергију и климу на локалном нивоу

234
0

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман упознао је данас чланове НАЛАС-ове радне групе за енергију и климу на локалном нивоу, која засједа на маргинама МАРМАРА УРБАН ФОРУМ – МАРУФ 2023, у турском граду Истанбулу, о динамици израде Стратешког акционог плана енергетски одрживог развоја и климатских промјена (СЕКАП) у граду Источно Сарајево.

Короман је говорио о конкретним пројектима који за циљ имају смањење емисије угљен диоксида, азотних оксида и метана (гасова који изазивају ефекат стаклене басте) на подручју Источног Сарајева.

„Град Источно Сарајево ради на развоју Акционог плана енергетски и климатски одрживог развоја, те с тим у вези реализујемо и планирамо одређене пројекте који ће допринијети смањењу емисије штетних гасова. У том контексту морамо поменути гасификацију Јахорине, реконструкцију топлане у Источном Новом Сарајеву, изградњу нове котловнице у Палама, замјену градске расвјете  лед расвјетом, реконструкцију одређених јавних објеката с циљем унапређивања енергетске ефикасности, као и изградња соларних електрана“, истакао је Короман.

Он је додао да је веома важно питање и квалитетно рјешавање комуналних депонија у складу са  еколошким захтјевима, за шта ће бити потребна донаторска средства.

Короман је појаснио да ова сесија има за циљ да разумије значај СЕКАП-а као стратешког документа и моћ локалних самоуправа у климатским акцијама.

ИЗВОРград источно сарајево
Претходни текстУ четвртак сунчано уз умјерену облачност
Сљедећи текстСтевандић разговарао са начелником општине Фоча