Насловна Најновије Стевандић разговарао са начелником општине Фоча

Стевандић разговарао са начелником општине Фоча

207
0

У Фочи је данас одржан састанак предсједника Народне скупштине Републике Српске др Ненада Стевандића и начелника Општине Фоча Милана Вукадиновића на ком је било говора о изазовима с којима се општина Фоча суочава, њена туристичка привлачност и потенцијали у области високог образовања.

Начелник Вукадиновић упознао је предсjeдника Стевандића са активностима Скупштине општине Фоча, посебно истакавши резолуцију којом се пружа снажна подршка институцијама Републике Српске у одбрани виталних интереса утврђених Дејтонским мировним споразумом.

Након састанка, предсједник Стевандић рекао је новинарима  да је путна инфраструктура апсолутни приоритет за општину Фоча, али и читаву регију. Истакао је да је кључно питање како максимално искористити капацитете ове регије.
„Драго ми је што видим огроман потенцијал општине Фоча који је конкурентан другим великим универзитетским центрима. Међутим, чињеница је да, путна комуникација, од виталног значаја како за Републику Српску тако и за општину Фоча, још није довршена. То представља значајан проблем за развој општине, нарочито имајући у виду велики број страних студената који бораве овдје“, изјавио је Стевандић.

Он је додао да ће рјешавање проблема путне инфраструктуре према Шћепан Пољу, Сарајеву и Требињу бити укључено у будуће економске пројекције Републике Српске.

„Путна инфраструктура мора постати национални приоритет како бисмо омогућили повећање туристичких и универзитетских капацитета и задржали људе у Фочи. Желимо да ова општина доживи своје најбоље дане, а не да се суочава с проблемима које је наслиједила из прошлости“, додао је Стевандић.

 

ИЗВОРнародна скупштина републике српске
Претходни текстКороман у Турској на састанку радне групе за енергију и климу на локалном нивоу
Сљедећи текстЗа уређење круга соколачког Дома здравља и Хитне помоћи обезбијеђено до 200.000 КМ