Насловна Најновије За уређење круга соколачког Дома здравља и Хитне помоћи обезбијеђено до 200.000...

За уређење круга соколачког Дома здравља и Хитне помоћи обезбијеђено до 200.000 КМ

217
0

Радови на уређењу круга соколачког Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, према ријечима градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, у вриједности од 150.000 до 200.000 КМ, завршени су данас захваљујући Општинском одбору ДЕМОС-а у овом мјесту, који је био иницијатор овог посла.

Ћосић, који је данас посјетио овај Дом здравља, рекао је новинарима да је урађен мега пројекат захваљујући предсједнику Општинског одбора ДЕМОС-а Соколац Вељку Боровини у оквиру кога је потпуно реконструисана површина од 2.500 метара квадратних у рекордном року од 30 дана.

„Морам рећи потпуно отворено да ово показује да једна политичка партија ради и у времену када се не добија наклоност грађана на изборима, када избори нису близу да се боре за своје грађане и ово је сјајан примјер како политичке партије треба да дјелују на терену, независно да ли су у власти или опозиционе“, изјавио је Ћосић изразивши захвалност иницијатору у име града.

Ћосић је рекао да се град Источно Сарајево труди да у складу са финансијским могућностима увијек буде присутан у локалним заједницма и најавио да ће градске власти покушати до краја године, уколико временски услови то дозволе, да обнове фонтану у кругу ове установе направљену давне 1972. године.

Ћосић је истакао да уређење круга соколачког Дома здравља и санација објекта Хитне медицинске помоћи много значи за грађане Сокоца, јер ће лашке приступати овој установи, Центру за ментално здравље и објекту Службе хитне медицинске помоћи.

Директор Дома здравља на Сокоцу Адријана Станар истакла је да је у протеклих мјесец дана урађена комплетна реконструкција објекта Службе хитне медицинске помоћи, на којој су урађени фасадерски радови и видео-надзор, те асфалтиран круг и прилазне стазе са новим ивичњацима, урађена расвјета и видео-назор комплетног круга.

Према њеним ријечима, у оквиру ових радова уклоњене су старе гараже, означена мјеста за паркирање возила лицима са инвалидитетом, уређене приступне рампе, донацијом обезбијеђена два електрична медицинска кревета за Службу хитне медицинске помоћи, санирана ограда и капија у кругу установе, те обновљен и стављен у функцију противпожарни пут, што ће све скупа значити много за пацијенте и запослене у овој установи.

Све урађено ће, како каже, много значити пацијентима, јер су били оштећени прилази овој установи коју дневно посјети око 500 грађана.

„Захваљујем се свима који су подржали ову акцију, а првенствено Боровини који је био иницијатор ове приче, градоначелнику Ћосићу за дугогодишњи допринос у раду ове установе, те Влади Српске и надлежним министарствима који су подржали ову акцију“, изјавила је Станарева.

Предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а Вељко Боровина није крио задовољство што је испоштовано све што је и обећано на почетку овог пројекта, у чијој реализацији су помогли чланови ДЕМОС-а Соколац и симпатизери ове странке, радници Дома здравља, те предузеће „Романијапутеви“, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, као и градоначелник Источног Сарајева.

„За овај пројекат смо се опредијелили ослушкујући пулс наших грађана који су жељели да буду створени бољи услови и сам амбијент у Дому здравља, у објекту Службе хитне медицинске помоћи, те да се обезбиједе и бољи услови за запослене у овој установи“, истакао је Боровина.

Сокочанин Љубо Вељовић, који се након тешке повреде у саобраћајној незгоди већ 26 година креће уз помоћ инвалидских колица, рекао је да је до сада веома тешко прилазило Дому здравља и упутио све похвале иницијаторима овог пројекта.

Медицинска сестра Миланка Грујић, запослена у овом дому здравља 43 године, рекла је за Срну да се након уређења круга и објекта Хитне медицинске помоћи осјећа као да ради у некој новој установи у потпуно уређеном амбијенту.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСтевандић разговарао са начелником општине Фоча
Сљедећи текстОсвећење Цркве Иконе Пресвете Богородице Тројеручице у Видрићима 21. октобра