Насловна Магазин Спорт Кошаркаши БиХ након преокрета поражени од домаћина Њемачке

Кошаркаши БиХ након преокрета поражени од домаћина Њемачке

195
0
Кошаркаши БиХ поражени су у Келну у другом колу Евробаскета од домаће селекције Њемачке резултатом 92:82 и то након изузетно лоше игре у другом полувремену.

Изабраници Адиса Бећирагића водили су од почетка утакмице. У два наврата било је и седам разлике за БиХ, а прва четвртина је окончана резултатом 20:18 за БиХ.

У наставку су додали гас, а посебно су расположени били Јусуф Нуркић и Џанан Муса који су у првом полувремену заједно постигли чак 31 поен.

Два пута је било 11 поена предности, али су Нијемци ипак смањили резултат до одласка на одмор те је прво полувријеме завршено са 47:42 за БиХ.

Нијемци потом користе прва три напада у другом полувремену па су први пут на утакмици дошли у водство. Кошаркаши БиХ непрепознатљиво су играли и предност Њемачке је само расла до чак 12 поена разлике на крају треће дионице (70:58).

Бх. тим успјева се вратити у четвртој четвртини те четири минуте прије краја стигли су на само минус шест. Међутим, нису имали снаге ни времена за потпуни повратак па су доживјели заслужен пораз без веће драме у завршници меча.

Најефикаснији код БиХ био је Муса с 28 поена, док је Нуркић додао 21 поен уз седам скокова. Роберсон је постигао 13 поена. С друге стране, Шродер је имао 18 поена и осам асистенција.

БиХ сада има једну побједу и пораз на отварању Евробаскета, док Нијемци имају оба тријумфа.

У наредном колу БиХ већ сутра у 17:45 сати игра против Словеније, док ће Њемачка мало раније на паркет у дуел против Литваније.

Четири најбоље екипе из групе настављају такмичење у нокаут фази.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Српска жели да буде дио позитивних процеса у региону
Сљедећи текстБјелица: Спремни да извршимо своје обавезе за изградњу брзог пута