Насловна Најновије Куртијеви посланици пријете насилним уклањањем барикада

Куртијеви посланици пријете насилним уклањањем барикада

224
0

Артан Абраши и Аднан Рустеми, посланици покрета „Самоопредјељење“, на чијем је челу премијер самопроглашеног Kосова Аљбин Kурти, запријетили су насилним уклањањем барикада, које су Срби са сјевера поставили прије 14 дана, у знак протеста због хапшења сународника и незаконитих упада косовске полиције у општине са српском већином.

Реагујући на изјаву команданта Kфора Анђела Микелеа Ристуће, да смиривање тензија на сјеверу Kосмета треба тражити кроз дијалог, Абраши је на друштвеним мрежама поручио, да Kфор треба да испуни своју мисију или ће косовска полиција уклонити барикаде.

Људе на барикадама назвао је „криминалним бандама“, са којима се, како је навео, не може водити дијалог.

Његов партијски колега Рустеми, оптужио је званични Београд да, како је навео, диригује криминалним и оружаним структурама које су поставле барикаде.

Он је поручио да „барикаде морају бити уклоњене што је прије могуће“, додајући да „косовска полиција има све капацитете да то уради“, преноси „Спутњик“.

Генерал Ристућа изјавио је да као командант Kфора наставља да подржава дијалог о проналажењу договора за смиривање тензија на сјеверу Kосова и Метохије и да остаје у блиском контакту са свима који су укључени у овај процес.

ИЗВОРсрна, фото Pogled.me
Претходни текстСвечано отворен хотел “Рајска долина Лукс“
Сљедећи текстДодик: Дан Републике је интегративни празник који ће се славити