Насловна Најновије Књижевно вече Драгана Вилића у Матичној библиотеци Источно Сарајево

Књижевно вече Драгана Вилића у Матичној библиотеци Источно Сарајево

104
0

Матична библиотека Источно Сарајево организуе књижевно вече Драгана Вилића, које ће се одржати у сриједу, 20. марта, у 19.00 часова у Интернет читаоници Матичне библиотеке.

Књижевник Драган Вилић поријеклом је из Гацка. Прошао је пут од Сарајева до Америке, а данас је становник Србије. Вилић је еминентни писац, ерудита са објављеном 21 књигом.

На Књижевној вечи са  Дрганом Вилићем, биће ријечи о његовим романима „Трагом бунила“, „Крвави божур“, „Зла крв“ и „Блудница“, али и четири збирке приповједака, те књигама поезије, поемама, књигама записа и размишљањима, као и књигама религијских есеја.

Поред објављених књига,  радови (поезија, проза, новинарски записи, критике, рецензије) Драгана Вилића излазили су у разним књижевним часописима, новинама и збиркама, као што су Ослобођење, зборници Ријеч, Свитак… те на разним електронским сајтовима.

Прије доласка у Америку Драгана Вилић је био активан учесник књижевних манифестација у Републици Српској, гдје је једно вријеме био оснивач и секретар Просвјете у Источном Сарајеву. Члан је Удружења књижевника Србије, Матице  Српске, Удружења књижевника Републике Српске, Друштва књижевника Војводине и Књижевних клубова…

Са књижевником Драганом Вилићем, заинтересовани медији могу разговарати прије почетка промоције у 18.30 часова.

ИЗВОРРТВИС, фото илустрација Инфоера
Претходни текстЗападни медији: Очекивана изборна побједа Путина
Сљедећи текстУ сриједу отварање 23. Међународног симпозијума “Инфотех Јахорина 2024“