Насловна Вијести Мандић очекује скоро формирање нове Владе

Мандић очекује скоро формирање нове Владе

204
0

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић очекује да ће нова Влада Црне Горе ускоро бити формирана као резултат договора.

„Прошли смо најважнију дионицу – потписали смо политички споразум гдје смо се обавезали да ћемо формирати нову владу и записали једну веома важну ствар -да не желимо да се нико мијеша у наше договоре, било која адреса са стране“, рекао је Мандић.

Напомињући да је договорено да врата нове владе буду отворена за аутентичне представнике мањинских народа у Црној Гори, Мандић је навео да би тиме подршка тој влади требало да буде значајно већа од основног броја парламентарне већине у Црној Гори од 41 посланичког мјеста.

Мандић очекује да се у наредних 15 дана постигну кључни договори који би омогућили одлуку о питању предсједника Скупштине, мандатара и састава Владе.

Када је ријеч о избору мандатара, Мандић, кога је Демократски фронт предложио за ту функцију, каже да ће све бити резултат разговора и договора.

„Усвојили смо и потписали принцип да се нова Влада бира на основу демократских стандарда који важе свуда у свијету, да онима који имају највећу снагу и подршку народа припадају кључне функције, али кажем то је све ствар договора“, рекао је Мандић за РТС.

Он истиче да нова влада, за разлику од владе Здравка Кривокапића, неће бити експертска, већ потпуно политичка. 

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Гаспром“ шаље гас Европи преко Украјине
Сљедећи текстПомозимо нашем суграђанину Предрагу Крсмановићу