Насловна Магазин Култура Манифестација „Кочићев дан у Београду“

Манифестација „Кочићев дан у Београду“

229
0

За данас је заказана традиционална манифестација „Кочићев дан у Београду“, у оквиру које ће књижевници из Републике Српске и Србије посјетити Кочићев гроб и положити цвијеће на његов споменик у главном граду Србије.

Као и претходних година, „Кочићев дан у Београду“ почеће посјетом гробу овог српског књижевника и народног посланика у Алеји великана на Новом гробљу у 11.00 часова, саопштило је Представништво Републике Српске у Београду.

Гости из Кочићевог завичаја и организатори манифестације затим ће отићи до Чубурског парка гдје ће букетима свјежег цвијећа и стиховима у част Кочићу окитити његов споменик.

„Кочићев дан у Београду“ завршиће се књижевном вечери под лирским називом „Змијање у Београду, Српска у Србији“ у 20.00 часова у свечаној сали Удружења књижевника Србије.

На књижевној вечери учествоваће Михаило Орловић, Радмило Радовановић и Данијел Гатарић из Бањалуке и Лаура Барна, Душица Милановић, Гроздана Лучић Лалић, Братислав Милановић, Душко Петровић, Мајо Даниловић, Милко Грбовић и Видак Масловарић из Београда.

Манифестација „Кочићев дан у Београду“ је програмски дио „Кочићевог збора: Бањалука-Београд-Гомионица–Стричићи“, а организују је Представништво Републике Српске у Србији и Удружење књижевника Србије. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстКонцерт Полицијског оркестра у Источном Сарајеву
Сљедећи текстУ Требињу почиње први џез фестивал