Насловна Uncategorized Мајка Гордана Савића уплатила 50.000 КМ за лијечење Магдалене Влашки

Мајка Гордана Савића уплатила 50.000 КМ за лијечење Магдалене Влашки

2621
0

На молбу Сретанке Савић, мајке недавно преминулог Гордана Савића из Бијељине, објављено је саопштења за јавност у коме се наводи да је новац прикупљан за Горданово лијечење преусмјерен за лијечење дјевојчице Магдалене Влашки из Трнова.

Бројне организације и појединци прикупљали су новчана средства за Горданово лијечење, али је, нажалост, Гордан изгубио битку са болешћу крајем маја прошле године.

Из Удружења “Родитељи ЗА права дјеце”, које је учествовало у акцији помоћи, саопштено је да им се обратила Горданова мајка са молбом да објаве текст њене захвалности према свима који су се борили за Гордан. Такође, она је изразила жељу да јавност зна да су сва средства која су преостала на Гордановом рачуну, након окончања оставинске расправе и дио средства са рачуна Гордановог оца који је преминуо у току Гордановог лијечења, уплаћена на рачун за лијечење дјевојчице Магдалене Влашки.

“Горданова мајка, Сретанка Савић одлучила је да сва новчана средства која су преостала на Гордановом рачуну и дио средстава са рачуна њеног супруга који је преминуо у току Гордановог лијечења (у укупном износу од 50.000,00 КМ), донира за лијечење дјевојчице Магдалене Влашки из Источног Сарајева.

Магдалена болује и лијечи се од болести која је нажалост однијела Горданов живот. Горданова мајка је изразила жељу да на овај начин помогне Магдалени, као и да се захвали свим хуманим људима који су помагали у прикупљању новчаних средстава за лијечење њеног сина, а посебно свим суграђанима из Бијељине који су организовали бројне хуманитарне акције у граду.

Посебну захвалност каже дугује медијима који су пратили хуманитарне акције и тако помогли у прикупљању средстава. Захвална је и особљу болница у Бањалуци, Београду и клинике “Ребро” у Загребу јер су сви дали свој максимум да Гордан побједи. Нажалост нисмо успјели у томе, али зато можемо помоћи Магдалени сви заједно.

Нека нам овај хумани гест Горданове мајке буде примјер да и у највећем болу не требамо заборавити да смо некоме увијек потребни”, наведено је у саопштењу за јавност.

Подсјећамо, наша суграђанка, Магдалена Влашки, оперисана је у Турској и трошкове операције сносио је Фонд солидарности за лијечење дјеце у иностранству. Сада се спрема за поновни одлазак у Турску да настави лијечење експерименталним лијеком чије трошкове овај Фонд, нажалост, не покрива.

ИЗВОРфилтер
Претходни текстПолиција упала у српску амбуланту у Приштини
Сљедећи текстОсумњичени за убиство у Добоју спроведени у Окружно тужилаштво