Насловна Најновије Међународни фестивал фолклора у Вишеграду

Међународни фестивал фолклора у Вишеграду

153
0

Међународни фестивал фолклора, на којем ће наступити девет друштава из Републике Српске и Србије, биће одржан данас у Вишеграду.

Фестивал ће почети традиционалним дефилеом фолклориста вишеградским улицама у 18.00 часова.

Умјетнички руководилац Српског соколског друштва „Краљ Петар Ујединитељ“ Данијела Шућур рекла је раније да ће Вишеграђани имати прилику да виде разноликост ношњи у којима ће учесници наступити на концерту који ће бити одржан у Андрићграду.

На фестивалу ће наступити чланови друштава – Ансамбл народне пјесме и игре Културно-умјетично друштво /КУД/ „Стублине“ из Обреновца, Удружење фолклорних ансамбала „Традиција“ из Трстеника, КУД „Јован Дучић“ из Нове Гајдобре, КУД „Весна“ из Мојковца, КУД „Моравица“ из Ивањице.

Учесници фестивала су и чланови Удружења грађана „Ера“ из Ужица, КУД „Опленац“ Топола, КУД „Голија“ из Новог Пазара, КУД „Краљевачка ризница“ из Краљева и домаћини КУД „Краљ Петар ујединитељ“ и КУД „Бикавац“.

Међународни фестивал фолклора у Вишеграду се одржава од 2004. године, а посљедње три године није одржаван због пандемије вируса корона.

Концерт је планиран за 18.30 часова на спортском терену у Андрићграду, а у случају лоших временских услова, биће одржан у Градској дворани.

Покровитељи фестивала су општина Вишеград и предузеће „ХЕ на Дрини“ Вишеград.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочиње Меморијални турнир „Срђан Томић и Владица Бабовић“
Сљедећи текстПромјенљиво са сунчаним интервалима