Насловна Најновије Милан Гутовић је нови тренер ФК ,,Романија“

Милан Гутовић је нови тренер ФК ,,Романија“

281
0

Фудбалски клуб ,,Романија“ у наставак сезоне улази са новим тренером. Искусни стручњак Милан Гутовић у понедјељак је именован за шефа стручног штаба као насљедник Вељка Алексић и већ је преузео бригу о екипи и одрадио први тренинг.

Досадашњи координатор омладинског погона ФК ,,Славија“ те тренер јуниорске селекције Соколова је помало изненадио избором, а признаје да у први мах није желио на клупу, што је и потврдио прошле седмице, али је ипак на крају дошло до договора.

– Да, у први мах нисам желио да идем из Славије. Захвалио сам се људима из Романије на позиву, али сам им и рекао да не бих мијењао клуб. Имао сам приватни пут у Србију и звали су ме послије тога још неколико пута из Романије, истицали колико им је важно да прихватим позив и ја сам им рекао како ствари стоје, да имам уговор до 31.12 са Славијом, али и да ако стварно толико желе требају да контактирају предсједника клуба. Након њиховог разговора и сам сам се чуо са предсједником Љубишом Ћосићем који ми је рекао да требам сам да одлучим и да што се њега тиче волио би да помогнем и Романији, али би волио и да останем у омладинском погону Славије. Након тога услиједио је још један позив челника Романије и договорили смо се да преузмем екипу, рекао јеМилан Гутовић.

Овај шездесетједногодишњи стручњак је одрадио тренинг са екипом, неке играче познаје од раније, неке је и тренирао, па би му то требало олакшати период адаптације на нову средину.

– Има ту квалитета. Знам за могућности одређених фудбалера и знам колико могу. Али, има и недостатака, то треба одмах рећи. Сигурно да нам и недостаје пар играча на одређеним позицијама које ћемо покушати попунити у ово времена што имамо.

Гутовић ће свој деби имати на гостовању у Мркоњић Граду код Слободе.

– Друго везано гостовање за клуб на старту сезоне. Сигурно тешко гостовање. Знамо и прошле сезоне да је Слобода била јако незгодна кући. Идемо да се надигравамо, pa šta bude.

Утакмица Слобода (МГ) – Романија игра се у суботу од 17.30 на стадиону „Луке“ у Мркоњић Граду.

ИЗВОРспорт дц
Претходни текстЗа бруцоше слободна још 2.094 мјеста
Сљедећи текстСајам књиге у Источном Сарајеву окупио регионалне издаваче