Насловна Најновије МУП предузео низ мјера и активности за безбједну школску годину

МУП предузео низ мјера и активности за безбједну школску годину

167
0

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузело је низ мјера и активности поводом нове школске године да би боравак дјеце у школи и њихов пут од куће до школе протекао безбједно.

Начелник Управе полиције МУП-а Милош Бркић рекао је да ће школски полицајац стално бити присутан у свим већим школским центрима на цијелој територији Републике Српске, док ће у осталим школама бити повремено, у складу са процјенама надлежних полицијских станица.

Он је рекао да је у току обука за 150 полицијских службеника који ће обављати послове и задатке школског полицајца.

Бркић је навео и да је у оквиру програма Републичког педагошког завода „Брига о дјеци, заједничка одговорност и обавеза“ интензивиран рад мултисекторских тимова у школама у којима су полицијски службеници стални чланови.

Он је рекао да је МУП сачинио план мјера и активности за превенцију вршњачког насиља и малољетничке делинквенције и да је извршена контрола стрељачких, ерсофт клубова и стрелишта у Српској.

Начелник Полицијске управе Бањалука Ђурица Вукелић рекао је да се на подручју ове управе налази 108 основних школа и 20 средњих школа, те да су у централним и школама са већим бројем ученика присутни школски полицајци, који су на располагању свим ученицима.

– У осталим школама гдје нису присутни школски полицајци, вође сектора су у сталном контакту да директорима школа, педагозима, психолозима и предузимају неопходне мјере у спречавању вршњачког насиља – рекао је Вукелић, нагласивши да ће, гдје је то могуће, у близини школа бити постављани и полицијски радари.

Пред почетак нове школске године упућен је апел учесницима у саобраћају на додатни опрез у близини школа.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДоговорен низ инфраструктурних пројеката у Источном Новом Сарајеву
Сљедећи текстУ удесу на путу Бањалука-Лакташи једно лице погинуло, троје примљено у УКЦ