Насловна Најновије МУП РС: Расписан конкурс за упис 300 кадета

МУП РС: Расписан конкурс за упис 300 кадета

133
0

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, расписало је јавни конкурс за упис 300 кадета, од којих 280 мушкараца и 20 жена, у 26. класу Полицијске академије Бањалука.

Заинтересовани кандидати који завршавају четврти разред средње школе у школској 2022-2023. години, могу учествовати на конкурсу, а умјесто доказа о завршеном четвртом степену стручне спреме, прилажу свједочанства завршена три разреда средње школе, саопштено је из МУП-а.

Увјерење или свједочанство о завршеном четвртом разреду са просјечном оцјеном и диплому завршене средње школе кандидати требају доставити одмах након издавања, а најкасније до 30. јуна.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који имају држављанство Републике Српске, односно БиХ, да на дан затварања конкурса имају најмање 18 година и да нису старији од 25 година, те да имају најмање четврти степен стручне спреме.

Kандидати морају имати и љекарско увјерење надлежне здравствене установе да су физички и психички способни за рад, као и да против њих није покренут кривични поступак.

„Да му правоснажном пресудом није изречена казна за кривично ђело за које се гони по службеној дужности, осим за кривична ђела угрожавања јавног саобраћаја за која је правноснажном пресудом изречена казна закона до шест мјесеци, да није кажњен за прекршај са обиљежјем насиља“, наводи се у саопштењу, те се додаје да кандидати морају посједовати возачку дозволу Б категорије.

Kандидати, између осталог, морају испунити и услов који се односи на захтјев да лице које конкурише није отпуштено из институција државне управе или из војне службе у БиХ по основу изречене дисциплинске мјере у посљедњих пет година или да лицу у току трајања дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке о дисциплинској одговорности, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година.

Заинтересовани кандидати потребне информације могу добити на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске /муп.владарс.нет/.

Kонкурс је отворен до 25. маја.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстСоколац: Форум за безбједност утврдио додатне мјере заштите
Сљедећи текстЈП Водовод и канализација Пале: Неће бити прекида у водоснабдијевању