Насловна Најновије Мучибабић: Народни митинг у Бањалуци биће тријумф демократије

Мучибабић: Народни митинг у Бањалуци биће тријумф демократије

161
0

Сенатор Републике Српске Милимир Мучибабић изјавио је Срни да ће са народног митинга у Бањалуци у уторак, 25. октобра бити послата јасна порука шта је изборна воља грађана Српске и шта они желе, поручивши да ће и сам, ако околности дозволе, бити дио тог празника и тријумфа демократије.

– Тренутно свједочимо ситуацији која боде очи и вријеђа здрав разум да неко ко за то нема права доводи у питање и вреднује вољу грађана Републике Српске изражену на најдемократскији начин – рекао је Мучибабић.

Мучибабић наводи да се то дешава јер је БиХ земља у којој је, како каже, Бог давно рекао лаку ноћ и у којој је све је могуће.

– Организација митинга подршке, не Милораду Додику, него оном што је воља народа више је него пожељна и значиће манифестацију те воље која је на суров начин доведена у питање – рекао је Мучибабић.

Да је ситуација нормална и да није било улоге Централне изборне комисије БиХ, каже Мучибабић, прича око избора би већ била заокружена и не би дошло до продубљивања постојећих антагонизама у Републици Српској.

– Јасно је да је овдје ријеч о подјели и антагонизовању народа како би се лакше проводиле врло прљаве империјалне позиције – рекао је Мучибабић.

Мучибабић је нагласио да све што се дешава у Српској има рефлексије и на Србију, а да су Срби као народ вијековима, па и данас третирани као реметилачки фактор и стога пожељни као мета за одстрел.

– Митинг је прилика да се на најдостојанственији начин манифестује воља грађана Републике Српске и кроз њу и жеља да буду своји на своме. Замислите да имате изборе, а да вам други броје резултате! То је један нонсенс и политички и правни и какав год хоћете – рекао је Мучибабић.

Он сматра да Изборна комисија Републике Српске може да ради посао који јој природно припада, а не да то ради политичко Сарајево у коме су муслимани или Бошњаци у спрези са оним што се неправедно зове међународна заједница, јер је ријеч о само неколико земаља.

– Чувена кинеска пословица гласи „Боже сачувај ме времена у коме ријечи губе смисао“. Ми живимо у том времену јер шта данас значе ријеч слобода, демократија, једнакост, шта значи референдум и воља грађана – рекао је Мучибабић.

Он је истакао да је мирна и достојанствена шетња Бањалуком прилика да се пошаље јасна порука шта је то воља грађана Српске и шта они желе

– Радо ћу бити дио те шетње ако се нађем у Републици Српској – закључио је Мучибабић.

 
ИЗВОРсрна
Претходни текстКолегијум сутра о дневном реду и термину посебне сједнице парламента Српске
Сљедећи текстСрушио се руски војни авион на кућу у Иркутску, погинула два пилота