Насловна Најновије Мјестимична магла по котлинама, повећана опасност од одрона

Мјестимична магла по котлинама, повећана опасност од одрона

185
0

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз мјестимичну маглу по котлинама и повећану опасност од одрона у усјецима.

Возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске, савјетују опрезнију вожњу, прилагођену тренутним условим и стању на путевима.

Због прославе крсне славе општине Kостајница, саобраћај се обуставља на дионици магистралног пута Нови Град – Kостајница два, Светосавском и Улицом Ранка Шипке, односно до споја Улице „2. маја“, данас од 12.00 сутра до 4.00 часа.

На дионици магистралног пута Рогољи – Бараћи у току су радови, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављена, а возила су преусмјерена алтернативним правцима Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

На магистралном путу Брчко – Бијељина саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде.

Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње, те на на дионици магистралног пута Шарговац – Бањалука због санације пасареле.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево – Фоча, дионица Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице, долази до повремене обуставе саобраћаја од 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље – Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице – Нови Град гђе је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини – Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор – Kозарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Kлашнице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, као и на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука – Рударска.

На магистралном путу Градишка – Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље – Поље, код деминерског градилишта „Горњи Божинци“, због чега ће сваким радним даном долазити до привремене обуставе саобраћаја.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Лепеница – Брчко – Бијељина – Зворник, Станић Ријека – Дервента – гранични прелаз Брод и Леденице – Црквина – гранични прелаз Шамац.

У ФБиХ је због радова на мосту „Горица“, на ауто-путу Зеница – Сарајево, за саобраћај затворена десна цијев тунела „1. март“, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа, у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови се изводе и на мосту улазу у Немилу, гдје је саобраћај обустављен, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстИлија Работа проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
Сљедећи текстХрам Светог Илије ускоро једини свједок постојања Срба у Илијашу