Насловна Најновије Мјестимично влажни коловози

Мјестимично влажни коловози

161
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично влажни, а видљивост је због магле смањена у котлинама и вишим предјелима.

Из Ауто-мото савеза апелују на опрезну вожњу на свим путним правцима, уз поштовање саобраћајних прописа и привремене сигнализације која регулише саобраћај на путевима на којима се изводе санациони радови.

Због санације клизита обустављен је саобраћај на дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка и саобраћај се преусмјерава на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, због минерских радова, од 7.00 до 15.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању од два пута по пет до седам минута.

Због санационих радова измјењено је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданака-Добој, и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка. Радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног правца у насељу Руданака.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком – урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње – дионица Подврсник-Љубиње у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице аутопута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањен је саобраћај за теретна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер након деструкција насталих механичким ударима предметни надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна гора – Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима: Бихаћ-Каменица, Ступ-Блажуј, Кисељак-Бусовача, Травник-Витез, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима Градишка, Велика Кладуша, Доња Градина и Изачић појачана је фреквенција возила и дужа су чекања на излазу из БиХ, а на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНови Град: Обиљежавање 28 година од страдања Срба у погрому „Олуја“
Сљедећи текстДанас претежно облачно са кишом