Насловна Најновије Мјестимично клизави коловози, повећана опасност од одрона

Мјестимично клизави коловози, повећана опасност од одрона

152
0

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ, одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

На путевима на којима су у току радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој-Руданка, гдје су у току радови.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу Приједор три-Копривна, као и на дионици Александровац-Александровац /ауто-пут/ гдје су у току радови.

У току је изградња пјешачке и бициклистичке стазе, због чега је измијењен режим саобраћаја уз магистрални пут Рудице-Нови Град.

Због изградње тротоара, уз магистрални пут Српске Топлице-Карановац измијењен је режим саобраћаја.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је сигнализација која ће до 15. новембра регулисати саобраћај.

Измијењен је режим саобраћаја, због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука.

Режим саобраћања измијењен је због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, због изградње кружне раскрснице.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици регионалног пута Приједор три-граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ измијењен је режим саобраћаја због преласка радних машина преко пута.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим саобраћаја.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница-Хан Пијесак један.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два-Соколац у току су радови и потребно је прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина измијењен је режим саобраћаја због санације клизишта,

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу ка Бродару, забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је саобраћајни режим и забрањен саобраћај за сва возила тежа од 16 тона.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/-Чајниче-граница Република Српска/Црна Гора /Метаљка/.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

Обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца /у зони моста преко Широке Ријеке/, због реконструкције, односно изградње новог моста. За вријеме трајања обуставе саобраћаја, теретни саобраћај преусмјерен је на брзи пут Бањалука–Лакташи.

На подручју ФБиХ саобраћај се због радова одвија спорије на магистралним путевима Коњиц – Јабланица у мјесту Лендава, Лукавац – Грачаница у мјесту Сижје и Тузла – Калесија у мјесту Миљановци.

На магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ на неколико локација изводе се радови, па се на тим дионицама саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У току су радови на магистралном путу Прача-Хреновица, на дионици Подграб-Саставци, због чега се у времену од 8.00 до 16.00 часова саобраћај одвија једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Због полагања завршног слоја асфалта у времену од 8.00 до 18.00 часова обустављен је саобраћај на дионици регионалног пута Прибој-Сапна кроз мјесто Растошница.

За вријеме обуставе у функцији ће бити алтернативни правац Сапна-Калесија-Тузла-Прибој.

У току су радови на мосту на магистралном путу Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, због чега се на мјесту радова саобраћа успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања, навели су из АМС.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстРепублика Српска: Без уговора о раду 185 радника, казне послодавцима око 295.000 КМ
Сљедећи текстПрослава ктиторске славе Пећке патријаршије, домаћин Требиње