Насловна Најновије Највећа опасност Додику пријети у Сарајеву, сумњу појачавају посјечена стабла у близини...

Највећа опасност Додику пријети у Сарајеву, сумњу појачавају посјечена стабла у близини Суда БиХ

146
0

Највећа опасност предсједнику Републике Српске Милораду Додику, пријети у Сарајеву, гдје се против њега води монтирани процес због непоштовања одлука лажног високог представника, пише „РТ Балкан“.

Шеф посланичког клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, указала је на одређене информације из круга америчке амбасаде, да се спрема атентат на Додика и као потенцијалну локацију могућег напада на њега означила управо Суд БиХ, у коме се против Додика тренутно води монтирани процес.

„Испред Суда БиХ су посјечена сва стабла дрвећа, што додатно појачава сумњу. То нису била стара и нездрава стабла“, појаснила је Вулићева за „РТ Балкан“.

Sanja Vulić istrčala iz sudnice i počela psovati sutkinju Senu Uzunović:  Je**m joj majku

Она је навела да су стабла испред тог објекта „посјечена тачно за снајперски поглед“.

Сумња свих је оправдана, каже она, имајући у виду да је вијеће Суда БиХ одбило да се процес води у надлежном суду у Бањалуци у Републици Српској, те уз чињеницу да се процес води по непостојећем закону, оном који није донијела Парламентарна скупштина БиХ, већ самопроглашени ауторитет Шмит.

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић, увјерен је да је Додик у највећој животној опасности управо кад иде у Сарајево на тај монтирани процес, због непоштовања одлука Нијемца, Кристијана Шмита.

„То је простор на коме је веома тешко гарантовати безбједност од снајперског напада или од постављених експлозивних направа. МУП Српске ту не може да дјелује, јер је то подручје Федерације БиХ“, рекао је он.

Информације о томе да неко планира напад на Додика стижу у тренутку док, указао је Галијашевић, Сарајево пријети Додику, док се стигматизују и Република Српска и српски народ.

Dževad Galijašević - Srpskainfo

Вехабијски потенцијали су велики, у БиХ се налазе повратници са сиријског ратишта, а терористичка мрежа, према његовим ријечима, никада није демонтирана.

„Све то треба узети у обзир, заједно са чињеницом да се стално позива на уништење Српске, и са начином на који иступају поједине америчке дипломате и Кристијан Шмит. То су све околности које стварају атмосферу за извођење једног таквог напада“, рекао је Галијашевић.

Дјеловање Шмита, али и поруке помоћника америчког државног секретара Џејмса О’Брајена, који је недавно изјавио, између осталог, да БиХ није унија, да је имовина државна и да је погрешан став да Савјет безбједности УН мора да именује високог представника – према тумачењу Галијашевића, позив су на ликвидацију Додика.

„Американци су информацију о припреми атентата, открили само зато што прижељкују један такав расплет, а не желе да они буду оптужени да су учествовали у организацији таквог терористичког акта“, рекао је Галијашевић, иако су званично из америчке амбасаде рекли да су „потпуно неутемељени“ наводи о постојању информације из кругова те амбасаде, о спремању атентата.

Додика, међутим, оцијенио је Галијашевић, угрожава и постојање „паралелног безбједносно-обавјештајног система, који СДА држи још од почетка рата“.

„Заједничка Обавјештајно-безбједносна агенција уствари је само наставак АИД-а, односно Агенције за истраге и документацију, тајне службе Алије Изетбеговића, и њихови кадрови су буквално преплавили ову службу. А систем АИД-а не можемо потцијенити, с обзиром на то да је био способан и да 11. септембра 2011. године учествује у организацији напада на САД. Ти кадрови су контраобавјештајна заштита свих организованих вехабијских структура које желе смрт Додику и који имају потенцијал да угрозе његову безбједност“, закључио је Галијашевић.

Република Српска би зато морала да врати своју обавјештајну службу, да прикупља податке и да кроз њихову анализу гарантује сигурност и заштиту Додику, каже он, истичући да је тренутни механизам „крњи“.

„Удар на Додика је рушење државе, директно изазивање рата. Мислим да све ово што је О’Брајен урадио и што Шмит ради заправо спречавање Бошњака и Срба да се договоре. А, суђење у коме су сва судијска и тужилачка структура, па и предсједник Суда Бошњаци, је креирање сукоба Срба и Бошњака. Ту треба тражити разлог зашто су Американци доставили информацију да је Додику угрожен живот. Од кога – од терориста наравно. Не пријете Додику Хрвати, него Бошњаци“, увјерен је Галијашевић.

ИЗВОРсрна, фото илустрација VOA, Avaz.ba, Srpska info
Претходни текстБајден тврди да је све у реду са његовом меморијом
Сљедећи текстПредложено још три мјесеца притвора за двојицу ухапшених у акцији “Коде“