Насловна Најновије Најезда мишева и пацова, змије стигле до центра града

Најезда мишева и пацова, змије стигле до центра града

205
0

Најезда глодара забиљежена је посљедњих мјесеци у Кантону Сарајево, а учестале су и пријаве о змијама у урбаним срединама, па и у центру града.

Из предузећа „Санитација“ су навели да је појава змија у урбаним срединама посљедица повећаног броја глодара, пошто се змије хране њима.

„Тамо гдје има глодара, сигурно има и змија“, наводе из „Санитације“ и додају да је рјешење проблема у темељној дератизацији, посебно напуштених и рушевних објеката, чиме би био смањен број глодара, а након тога и девиперацији.

Грађани су пријављивали да су змије виђане у рубним дијеловима Сарајева, али потом и у центру, посебно око корита ријеке Миљацке.

Из „Санитације“ наводе да се на простору око Сарајева примјећују разне врсте змија, углавном неотровне, бјелоушке, смук и рибарица, а рјеђе отровнице поскок и шарган.

Из овог предузећа напомињу да глодари причињавају материјалну штету у домаћинствима, привреди и пољопривреди, те да су преносиоци бјеснила, трихинелозе, хеморагичне грознице, бруцелозе, туберколозе, свињске куге, салмонеле, слинавке и шапа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОбданиште „Бубамара“ добило сертификат „Пријатељи здраве исхране“
Сљедећи текстПотврђени резултати општих избора, слиједи успостављање власти