Насловна Најновије На Палама почиње манифестација посвећена жртвама усташких злочина

На Палама почиње манифестација посвећена жртвама усташких злочина

248
0

На Палама ће данас почети манифестација „Новембар – мјесец дугих ножева“, поводом 80 година од злочина на Раковцу, у Јеловцима и околним селима, гдје су усташе убиле 325 цивила од којих 143 дјеце до 14 година.

Организатор манифестације је Борачка организација Пале, из које су поручили да је главни циљ да цјелокупна заједница ода пошту свирепо убијенима, чији животи су уграђени у само постојање српског народа.

Према програму манифестације, у 11.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице, биће служен парастос за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске, док је полагање вијенаца на Централни споменик, заказано за 11.30 часова.

На Палама сутра почиње манифестација „Новембар – мјесец дугих ножева“ - Радио-телевизија

Поводом обиљежавања крсне славе Борачке организације – Митровдана, планиран је славски ручак за демобилисане борце и припаднике Борачких категорија у 17.00 часова у салону „Комета“.

У оквиру ове манифестације за сутра је предвиђена промоција филма и споменице „80 година ћутања“ у Културном центру Пале у 19.00 часова.

Парастос за невино страдале на Раковцу биће служен 11. новембра у овом мјесту, а парастос за страдале у Јеловцима, биће служен 14. новембра у Мокром.

ИЗВОРСрна, фото БОРС ОО Пале
Претходни текстШиром Српске обиљежавање крсне славе БОРС-а
Сљедећи текстПромоција пројекта уређења планинарског дома на Романији