Насловна Најновије На подручју ПУ Источно Сарајево нису евидентирана кривична дјела трговине људима

На подручју ПУ Источно Сарајево нису евидентирана кривична дјела трговине људима

204
0

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у овој и прошлој години нису евидентирана кривична дјела трговине људима, речено је данас на састанку Регионалног мониторинг тима за борбу против трговине људима.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Источно Сарајево Радомир Церовина рекао је новинарима да је на састанку разговарано о реализованим и планираним активностима свих субјеката који се баве овом проблематиком.

Он је додао да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево организовали овај састанак поводом Свјетског дана борбе против трговине људима и у складу са акционим планом Владе Републике Српске на основу којег су формирани регионални мониторинг тимови.

Главни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву Аница Вукадин нагласила је да проблемом трговине људима, осим тужилаштава и полицијских агенција, треба да се баве и надлежни судови како би се послала јасна порука да ће се адекватним казнама потенцијални починиоци одвратити од чињења овог кривичног дјела.

„У том смислу смо учествовали на данашњем састанку како би се у наредном периоду предузеле неопходне мјере ради превентивног дјеловања и сузбијања ове врсте кривичних дјела на подручју БиХ, односно Републике Српске, посебно имајући у виду специфичност жртава ове врсте кривичних дјела“, истакла је Вукадинова.

Осим представника Полицијске управе и Окружног јавног тужилаштва, на састанку су учествовали и представници Центра за социјални рад.

Свјетски дан борбе против трговине људима обиљежава се с циљем подизања свијести грађана о могућим видовима трговине људима и потреби правовременог реаговања приликом уочавања таквих појава.

Резолуцијом Генералне скупштине УН 30. јул је установљен као Свјетски дан борбе против трговине људима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСраман графит освануо у Сплиту поводом сусрета Милановића и Додика (ФОТО)
Сљедећи текстСиниша Берјан, амбасадор БиХ у Кини: Српска има моћне пријатеље