Насловна Најновије Недјеља нерадни дан за трговце и апотекаре

Недјеља нерадни дан за трговце и апотекаре

358
0

На данашњој XXVI редовној сједници Скупштине општине Рогатица једногласно је усвојена одлука којом ће недјеља бити нерадни дан за раднике у трговинама и апотекама. Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић као предлагач одлуке имао је у виду захтјеве радника из области трговине и апотекарства, као и њихову потребу за остваривањем права на седмични одмор од 24 часа.

Трговински објекти типа “драгстор”, трговински објекти на бензинским станицама, као и произвођачи хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача своју дјелатност могу и даље обављати од 0.00 до 24.00 часа. У периоду од 7.00 до 12.00 часова недјељом, у дане републичких и вјерских празника омогућава се рад трговинама на мало цвијећем, погребном опремом, вулканизерима, ауто-праоницама и фризерима. Ова одлука ступиће на снагу 8.10.2023. године, а начелник општине ће посебном одлуком утврдити распоред дежурних апотека.

Скупштина је данас усвојила и Одлуку о начину и условима јавне продаје непокретности – градског грађевинског земљишта у својини Општине Рогатица, у сврху провођења Регулационог плана “Ново насеље”. Осим тога именована је и комисија за спровођење поступка јавног надметања за продају тог земљишта.

– Као што знамо припремљен је пут као дио инфраструктуре тог дијела насеља, а сада ће ове парцеле бити објављене на продају. Након продаје приступићемо реализацији довођења електричне енергије, воде и канализације до њих. С обзиром на то да се ради о стамбеном збрињавању младих јасно је колико нам је битан овај пројекат, стога касније планирамо и одлуку којом ћемо стимулисати куповину, односно градњу на том простору – изјавио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

С обзиром на сложеност политичке кризе проузроковане неуставним одлукама Уставног суда БиХ и одлукама самозваног високог представника, Скупштина општине Рогатица усвојила је Резолуцију о заштити неповредивости права Републике Српске и јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

– Чврсто стојимо уз Републику Српску у борби за заштиту њених надлежности у складу са Општим оквирним споразумом за мир у БиХ и његовим Анексом 4 – Уставом БиХ. Оштро се противимо да се имовина Републике Српске и имовина јединица локалне самоуправе неуставним одлукама Уставног суда БиХ и одлукама самозваног високог представника претвори у државну имовину БиХ – наведено је, између осталог, у Резолуцији.

На почетку данашњег засједања Скупштине општине Рогатица, минутом ћутања одата је почаст четворици Срба убијених у недјељу на Косову.

ИЗВОРопштина рогатица
Претходни текстФилозофски факултет донирао књиге Народној библиотеци Пале
Сљедећи текстКомпанији „Оногошт“ заслужено признање града Источно Сарајево