Насловна Најновије Нема преживјелих у паду руског војног транспортног авиона; Москва: Варварски чин Кијева

Нема преживјелих у паду руског војног транспортног авиона; Москва: Варварски чин Кијева

104
0

Руски војни транспортни авион Ил-76 са 74 особе срушио се у Белгородској области. Према наводима РИА Новости, у летјелици је било 65 украјинских војника одређених за размјену заробљеника. Извори „Гардијана“ у украјинском генералштабу кажу да су њене оружане снаге обориле летјелицу.

У саопштењу се наводи да је у авиону поред 65 заробљених војника Оружаних снага Украјине, било и шест чланова посаде и три особе у пратњи заробљеника, преносе РИА Новости.

Шеф Белгородске области Вјачеслав Гладков рекао је да нема преживјелих.

На видео-снимку канала База, канал повезан са руским безбједносним службама, објавио на Телеграму снимак авиона који пада и експлодира у огромној ватреној кугли.

Руско министарство спољних послова саопштило је да је Кијев за одговоран за обарање авиона, описавши га као „варварски“ чин.

Извори Гардијана у украјинском генералштабу кажу да су њене оружане снаге обориле иљушин-76 који се срушио у Белгороду.

Према наводима Украинскаје правде, цитирајући изворе из војске, авион је превозио ракете за ПВО систем С-300 који је, како се тврди, коришћене у у јучерашњим нападима на Харков.

Ил-76 је војно-транспортни авион дизајниран за преношење трупа, терета, војне опреме и наоружања. Може да превезе до 90 путника.

Белгородска област, која се граничи са Украјином, била је изложена честим ваздушним ударима посљедњих мјесеци, укључујући и децембарски ракетни напад у којем је погинуло 25 људи.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстНачелник Гаговић потписао уговоре о стипендирању студената
Сљедећи текстТребињка Славица родила здраву дјевојчицу – шесто дијете по реду