Насловна Вијести Република Српска Ненад Ђурић напустио полицијску службу, у недјељу протест Срба

Ненад Ђурић напустио полицијску службу, у недјељу протест Срба

169
0

Командир косовске полиције региона Север Ненад Ђурић изјавио је да напушта полицијску службу јер неће више да буде дио лажи, већ истине.

– Нисам више члан косовске полиције јер желим да будем чиста образа и уздигнута чела – рекао је на конференцији за медије Српске листе у Косовској Митровици Ђурић, кога је директор косовске полиције у Приштини суспендовао након што је прије два дана најавио да припадници полиције на сјеверу Косова неће да уручују опомене грађанима за пререгистрацију возила са српских на „РКС“ таблице.

Он је нагласио да му поријекло не дозвољава да буде нешто друго и да нема уцјене која то може да промијени, преноси РТС.

– Желим да се захвалим свима који ми дају подршку, мојој породици, колегама и пријатељима, мојој држави Србији и председнику Александру Вучићу. И то ми даје снагу да све ово издржим – рекао је Ђурић.

На истој конференцији за медије предсједник Српске листе Горан Ракић најавио је да ће сутра одржати састанак са представницима институција самозваног Косова, како би разматрали да ли да их напусте, истовремено најављујући протесте почев од недјеље.

Он је нагласио да у недјељу у 12.00 часова почиње први протест, демократски, ненасилан отпор народа.

Ракић је навео да се обраћају медијима након разговора са предсједником Србије Александром Вучићем, а због актуелне ситуације на сјеверу, те смјене командира косовске полиције региона Север Ненада Ђурића.

– Албански режим у Приштини је показао да их не интересује ништа, ни Заједница српских општина, ни српски народ, а нарочито нас је забринуло то што је суспендован командир Ненад Ђурић и то је кап која је прелила чашу – рекао је Ракић.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстДодик: Радован Вишковић остаје премијер
Сљедећи текстПале, сједница Предсједништва ДЕМОС -а, РТВИС 4.11.2022 (ВИДЕО)