Насловна Најновије Нешић: Ако Додик буде осуђен, бојим се да БиХ неће постојати у...

Нешић: Ако Додик буде осуђен, бојим се да БиХ неће постојати у данашњем облику

153
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, изјавио је да се, уколико буде донесена било каква осуђујућа пресуда против предсједника Републике Милорада Додика, боји да БиХ више неће постојати у облику у којем је данас.

Нешић је изразио увјерење да Додик неће бити осуђен пред Судом БиХ и да ће наставити да врши своју функцију предсједника Републике Српске.

Он је истакао да је Додик тренутно једина брана рушењу уставног поретка БиХ и навео да Република Српска не руши мир, већ брани Устав БиХ и Дејтонски споразум, а посвећена је и европском путу.

Нешић је за београдску ТВ „Хепи“ рекао да су у БиХ страшно подигнуте тензије јер постоји политички и монтирани процес против Додика који није утемељен на праву.

Pogledajte neprimjereno ponašanje Milorada Dodika u Sudu BiH | Tuzlanski.ba

„Додик има подршку грађана Републике Српске и Дејтонског мировног споразума и не видимо да он било шта ради било шта против Устава и закона. Оно што ради Додик, он то ради у складу са Уставним поретком и Дејтонским мировним споразумом“, рекао је Нешић и додао да Додик не брани себе већ Републику Српску.

Он је поручио да правосуђе БиХ треба да покаже да ли је независно или је под утицајем странаца, те да, уколико покаже да је независно, показаће да држава БиХ функционише.

Он је додао да ће представници Срба учинити све да БиХ функционише на основу Устава, права, те да не пристају да БиХ буде протекторат, колонија, нити да ико укида надлежности Републике Српске.

Истичући да мир и стабилност немају цијену, Нешић је поручио да ће бити учињено све да се сачува мир и стабилност, и да безбједност буде на највишем могућем нивоу.

Он је примијетио да данас постоје неке европске земље у којима је много гора безбједност него у БиХ, па чак и у самој Белгији, гдје су га у Бриселу недавно упозорили у који дио града није безбједно да иде.

ИЗВОРСрна, фото Srpskainfo, илустрација
Претходни текстУ трећем кварталу у Српској продато 720 нових станова
Сљедећи текстПравославне светиње у Далмацији оскрнављене усташким симболима