Насловна Најновије Православне светиње у Далмацији оскрнављене усташким симболима

Православне светиње у Далмацији оскрнављене усташким симболима

119
0

На улазу у гробље у далматинском селу Брибир и на црквеној огради у Равнокотарској парохији исписани су графити са усташком симболиком, објавила је Епархија далматинска.

– Баш када смо се порадовали да су се истрошиле поруке у виду графита упућене православним Србима од непознатих лица са усташким претећим синтагмама и симболима, које су својевремено „красиле“ наше храмове, домове и гробљанске споменике и подсјећале српски живаљ у Далмацији на непребољене догађаје, добили смо вијест о њиховом поновном појављивању – објављено је на Фејсбук страници Епархије.

Из Епархије наводе да је усташке графите на зидинама културно-историјског комплекса Брибирска главица 6. новембра уочио један мјештанин Брибира.

На слици може бити: надгробни споменик

На зиду је била насликана хрватска застава са латиничким словом „У“ у средини, а поред заставе написано је „ЗДС“ /За дом спремни/ и „Четници одлазите!“.

На слици може бити: споменик

Такође, на обје стране стубова капије улаза у гробље исписана су фашистичка обиљежја латиничко слово „У“ и свастика, прецизирали су из Епархије.

Опис фотографије није доступан.

У објави се додаје да је истим симболима оскрнављена и породична гробница породице Гњидић, која се налази при самом улазу у гробље, те да је о свему одмах обавијештена полиција која је након четрдесетак минута изашла на мјесто догађаја и извршила увиђај.

На слици може бити: текст који гласи „KA 2005“

ИЗВОРРТРС, Фото: facebook.com/Епархијадалматинска
Претходни текстНешић: Ако Додик буде осуђен, бојим се да БиХ неће постојати у данашњем облику
Сљедећи текстСутра хладније уз кишу