Насловна Најновије Новогодишњи турнир окупља фудбалере из Српске, Федерације БиХ и Црне Горе

Новогодишњи турнир окупља фудбалере из Српске, Федерације БиХ и Црне Горе

166
0

Новогодишњи турнир у малом фудбалу, који под покровитељством општине  Фоча почиње сутра у Градској дворани, и ове године окупиће прекаљене мајсторе лопте из више општина БиХ и Црне Горе.

На отварању играју и ветерани, као подсјећање на историјски меч из 1996. године и велики преокрет Сутјеске против Жељезничара. Први дан прикуљаће се и помоћ за лијечење Снежане Милутиновић. Турнир чији је организатор општински Спортски савез, почеће сутра у 19.00 часова.

Уз саставе из Фоче и околних општина у Српској, неће изостати ни футсалери из Никшића и Плужина, први пут учествоваће и екипа из Горажда у Федерацији БиХ, а титулу освојену прошле године браниће екипа Кафе Библиотека Чајниче.

За главни сениорски турнир пријавило се 14 екипа, а у четири дјечије категорије такмичиће се тридесетак састава.

Наградни фонд ове године је повећан са 5.000 на 7.500 марака.

„Побједник турнира ће добити 4.500 КМ, што је за 500 марака више него прошле године. Награда за друго мјесто ће бити 1.000, а за треће 500 КМ“, каже Никола Мојовић, један од организатора.

Првог дана одиграће се и утакмица ветерана Сутјеске и Славије из Источног Сарајева.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић прича да ће то бити подсјећање и својеврсни омаж историјском бараж мечу у Фочи за улазак у Прву лигу Српске из 1996. године, када је Сутјеска након што је губила на полувремену 0:3, у наставку направила невјероватан преокрет и савладала тадашњи Жељезничар из Српског Сарајева резултатом 7:3.

„Пошто се Жељезничар угасио, већина тих играча играла је касније у Славији, тако да ће то бити сусрет играча који су играли у то вријеме и нешто млађих. Биће то прилика да гледаоци уживају у потезима старих асова“, каже Рашевић.

Први дан турнира имаће и добротворни карактер. Организоатри ће у сарадњи са Центром за социјални рад прикупљати помоћ за лијечење Снежане Милутиновић из Фоче.

Душко Рашевић каже да је ријеч о дјевојци која је ослијепила од посљедица короне, а живи са непокретним братом и неопходна су јој новчана средства за одређене терапије.

„Она живи са братом који је непокретан, оцем који је у пензији и мајком која се стара о сину. Ми смо направили улазнице по симболичној цијени од двије марке и позвао бих суграђане да дођу, да помогнемо колико се може“, рекао је Душко Рашевић.

Новогодишњи турнир препознатљив је и по масовности у четири дјечије категорије. И ове године фудбал ће играти више од 300 дјечака и дјевојчица, узраста  од 2015. до 2009. годишта.

Дејан Рашевић, задужен за организацију дјечијег дијела такмичења, каже да ће, колико буде занимљиво у сениорском дијелу, једнако бити занимљиво на дјечијем турниру.

„За нас су сва дјеца која учествују побједници. То су већином дјеца која тренирају у Сутјесци, али они могу у своју екипу да позову и своје другаре који не тренирају фудбал, тако да су врата свима широм отворена“, каже Дејан Рашевић.

Новогодишњи турнир дио је манифестације “Зима у Фочи”, а предвиђено је да траје до 30. децембра.

ИЗВОРрадио фоча
Претходни текстЗвезда отпустила Бахара
Сљедећи текстАдвокат Васвија Видовић пуштена на слободу