Насловна Вијести Република Српска Ново невријеме пријети Српској, очекује се вјетар јачине 80 километара на час

Ново невријеме пријети Српској, очекује се вјетар јачине 80 километара на час

617
0

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на локалне непогоде за сутра и суботу, 22. јула, а очекују се удари вјетра јачи од 80 километара на час у широј регији око ријеке Саве.

Упозорење се односи на период од сутра од 16.00 часова када ће на сјеверу, дуж ријеке Саве, доћи до развоја облака уз локалне пљускове са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде уз јак до олујни ветар и могућу појаву града.

Увече ће јаче наоблачење, које доноси кишу и пљускове са грмљавином, захватити сјеверозапад и током ноћи на суботу премјештаће се ка истоку. И током ноћи биће услова за локалне непогоде.

Падавине ће до суботу ујутро престати, али ће се средином дана, од 14.00 часова, од запада преко сјеверних предјела ка истоку премјештати облачност која доноси кишу и пљускове са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде уз појаву града и олујног вјетра понегдје.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске је на „Фејсбук“ страници позвало становништво да буде на опрезу и да редовно прати прогнозу Републичког хидрометеоролошког завода.

За већи дио БиХ издато је наранџасто упозорење за наредна два дана због локалних пљускова, праћени грмљавином и појачаним вјетром, а могућа је и појава града.

Из Федералног хидрометеоролошког завода напомињу да уз јаче пљускове, локално може пасти 15 до 35 литара кише по метру квадратном.

Према препорука Свјетске метеоролошке организације, становништво треба бити спремно на крхотине које носи вјетар, те на могућност прекида у снабдијевању електричном енергијом.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстДвије особе погинуле, шест повријеђених у несрећи код Никшића
Сљедећи текстСутра црвено упозорење за цијелу Хрватску