Насловна Најновије Обиљежавање 31 године од пробоја „Коридора живота“

Обиљежавање 31 године од пробоја „Коридора живота“

231
0
На Дугој Њиви код Модриче обиљежава се 31 година од пробоја „Коридора“ кроз Посавину на Видовдан у којем су погинула 852 борца Војске Републике Српске и 13 припадника Министарства унутрашњих послова Српске.
 
У манастиру Дуга Њива служена је литургија, а потом и помен и положени су вијенци и цвијеће на спомен-обиљежју.
 
Обиљежавању присуствују и предсједник Републике Српске, Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, те министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић.

Дуге Њиве - Милорад Додик

Парастосу присуствују и представници градова и општина, делегације Трећег пјешадијског Република Српска пука, представници невладиних организација и удружења од јавног интереса проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, као и остале званице.

Светом архијерејском литургијом почело је обиљежавање годишњице пробоја Коридора живота

 
Војна операција „Коридор 92“ трајала је од 14. до 28. јуна на подручју Посавине и омогућила је спајање западних дијелова Српске и Републике Српске Крајине са осталим дијеловима Српске и Србијом.
 

Дуге Нјиве - сјећање на пробијање Коридора живота

Овом акцијом, чији је директан повод смрт 12 беба у бањалучком породилишту због недостатка кисеоника, окончана је 42 дана дуга копнено-ваздушна блокада западног дијела Српске и Републике Српске Крајине.
 
Дуге Њиве - Сјећање на пробијање Коридора живота
ИЗВОРРТРС
Претходни текстМаја Јевтић четврта у финалу “Звезда Гранда”
Сљедећи текстСјећање на Предрага Пекија Ласицу: “Човјек побједничког кова“