Насловна Најновије Обиљежена 31 година од убиства 11 Срба, међу којима двоје дјеце

Обиљежена 31 година од убиства 11 Срба, међу којима двоје дјеце

234
0

У селу Јелашци код Вишеграда, данас је одата пошта за 11 Срба, међу којима су били и осмогодишњи Видоје Јеличић и његова шестогодишња сестра Драгана, које су мучки на кућном прагу прије 31 годину убили припадници такозване Армије БиХ, а за овај злочин још није нико одговарао.

Код спомен-обиљежја у овом селу служен је парастос и положени вијенци.

Предсједник Борачке организације Вишеград Александар Савић, рекао је новинарима да је ово један од највећих злочина на подручју ове општине и да су у том селу затрте комплетне породице, а од 25 домаћина остао је само један.

„Село је пусто и вјероватно се више никада неће обновити“, навео је Савић, нагласивши да налогодавци и починиоци овог стравичног злочина, и поред непобитних доказа, још нису процесуирани.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да је овај злочин мрља на истражним и судским органима јер његови починиоци још нису изведени пред лице правде.

„Чињеница да су међу убијеним и дјеца чини овај злочин још страшнијим, а додатан терет је и изостанак казне за починиоце“, рекао је Ђуревић.

У Јелашцима је, уочи Илиндана 1992. године, убијено пет чланова породице Јеличић и по три члана породица Савић и Шушњар.

 

ИЗВОРОпштина Вишеград
Претходни текстДјечак Илија за рођендан добио толико жељени лаптоп
Сљедећи текстСутра претежно сунчано и топлије