Насловна Најновије Обиљежене 32 године од одбране Бијељине, сјећати се ратних хероја попут Маузера

Обиљежене 32 године од одбране Бијељине, сјећати се ратних хероја попут Маузера

1221
0

Градска Борачка организација и Удружење ветерана „Гарда Пантери“, обиљежили су данас 32 године од одбране Бијељине у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Удружења ветерана „Гарда Пантери“ Петар Цвијетиновић рекао је новинарима да су у овом удружењу поносни на све активности у одбрани града 31. марта 1992. године и да су данас упутили иницијативу градској Скупштини и градоначелнику да 31. март буде датум од посебног значаја за град.

„То значи да овај дан треба да обиљежава кабинет градоначелника, односно Градска управа и Скупштина града. Треба да преносимо младима, нашој дјеци, све што је било како не би било заборављено“, истакао је Цвијетиновић код споменика команданту Кризног штаба града Бијељина Љубиши Савићу Маузеру, гдје су прислужене свијеће и положени вијенци и цвијеће.

Цвијетиновић је рекао да ветерани не подржавају никакве злочине и да ко год је крив треба да одговара.

„Муслиманска страна водила је велику хајку око Бијељине – свако ко је крив, нека одговара“, рекао је Цвијетиновић.

U Bijeljini danas obilježavanje 32 godine od odbrane grada - NOVI GLAS

Предсједник Удружења „Ветерани Републике Српске“ Зоран Миљановић, рекао је да је Љубиша Савић Маузер био организатор одбране Семберије и велики човјек, те да српски народ мора да му буде захвалан.

Он је истакао да је поносан на чињеницу да ће Љубиша Савић напокон добити своју улицу у овом граду.

„Ми, његови саборци, пријатељи, фамилија редовно се окупљамо на Дан одбране да одамо пошту команданту Гарде и команданту одбране града. Радује ме што се данас овдје окупило много људи и док год се овако окупљамо Љубиша Савић Маузер и остали ратни хероји живјеће у нашим срцима – живјеће и Република Српска“, нагласио је Миљановић.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстПојавио се нови траг у случају нестале двогодишњакиње (ВИДЕО)
Сљедећи текстСутра сунчано и натпросјечно топло, послије подне киша