Насловна Вијести Овјерене кандидатске листе за избор делегата из Српске у Дом народа БиХ

Овјерене кандидатске листе за избор делегата из Српске у Дом народа БиХ

185
0

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је овјерила кандидатске листе за избор делегата из Републике Српске у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, саопштено је из ове комисије.

Народна скупштина Републике Српске је ЦИК-у доставила кандидатске листе за Вијеће народа Српске, те се спроводе активности на потписивању изјава номинованих кандидата, како би се након тога могло приступити процедури провјера листи и кандидата.

У саопштењу је наведено да се, у складу са Изборним законом БиХ, посредни избори за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, Вијеће народа Републике Српске и Дом народа Парламента Федерације БиХ спроводе одмах, а најкасније мјесец дана након објаве потврђених резултата општих избора, а рок за спровођење ових посредних избора истиче 2. децембра.

Из ЦИК-а истичу да су у току активности номинације кандидата за посредне изборе, потписивање изјава о прихватању кандидатуре и провјери испуњавања услова за овјеру номинованих кандидатских листи и кандидата.

„Закључно са данашњим даном ЦИК БиХ је овјерила кандидатске листе из четири кантоналне скупштине за избор делегата у Дом народа Парламента Федерације БиХ и то из Тузланског кантона, Босанско-подрињског кантона-Горажде, Посавског кантона и Западнохерцеговачког кантона“, наводи се у саопштењу.

Такође, ЦИК-у су достављене кандидатске листе из скупштина Херцеговачко-неретванског, затим Ливањског, као и Зеничко-добојског кантона, те је у току комплетирање документације, односно потписивању изјава номинованих кандидата како би се могле извршити провјере.

Још нису достављене кандидатске листе из скупштина Кантона Сарајево, те Средњобосанског и Унско-санског кантона.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНајава емисије „Оком камере“(ВИДЕО)
Сљедећи текстКонцертом „Катере“ почело обиљежавање Дана Економског факултета УИС(ВИДЕО)