Насловна Најновије Одбачен приговор листе „Србија против насиља“ за поништавање избора

Одбачен приговор листе „Србија против насиља“ за поништавање избора

149
0

Републичка изборна комисија Србије одбацила је приговор листе „Србија против насиља“ за Београд о поништавању избора.

Предсједник РИК-а Владимир Димитријевић објаснио је да је приједлог одбачен, јер га је Комисији поднијело неовлашћено лице.

Замјеник предсједника РИК-а Марко Јанковић рекао да је РИК добио приговор коалиције „Србија притив насиља“ за одборнике Скупштине града Београда, уз који је достављено и рјешење Градске изборне комисије, која се огласила ненадлежном за одлучивање по приговору и предмет упутила РИК-у.

– На овакву одлуку ГИК-а уложена је жалба Вишем суду у Београду од стране коалиције `Србија против насиља`, а Виши суд је донео пресуду против решења ГИК-а као неосновану- рекао је Јанковић.

Он је додао да је РИК претходно, испитујући приговор по питању стварне надлежности РИК-а, констатовао да је коалиција „Србија против насиља“ као подносилац листе кандидата за одборнике за Скупштину града поднијела захтев за поништавање гласања на свим бирачким мјестима на територији ГИК-а.

Јанковић је додао да је у том приговору било и примједби на републичке изборе, па се тражи поништавање гласања на свим бирачким мјестима. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗаказан почетак суђења родитељима дјечака који је починио масакр у школи
Сљедећи текстРезултати мечева четвртог дана Божићног турнира у футсалу